fixed background image joomla

27. hodočašće hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu

Marija Bistrica 2019Ministarstvo hrvatskih branitelja i ove godine organizira besplatan prijevoz članova udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata s područja RH na 27. hodočašće hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu, koje će biti održano u nedjelju, 6. listopada 2019.g.

Iz Brodsko-posavske županije je organiziran prijevoz jednim autobusom, koji će biti popunjen članovima udruga hrvatskih branitelja s područja naše županije, a za svaku pojedinu udrugu su osigurana po dva (2) mjesta.

Sukladno gore navedenom, molimo zainteresirane članove UHBDRP BPŽ neka nam se jave na mail: udrugapolicijebpz@gmail.com ili na tel: +385 91 665 4333.

Opširnije...

Članovi UHBDRP BPŽ sudjelovali na 9. sportskim susretima ZUHBDRP Republike Hrvatske "Kutina 2019."

kutina 2019 12U subotu 7. rujna 2019. godine u Kutini su održani 9. susreti Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, na kojima su sudjelovali i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Nakon svečanog postrojavanja svih natjecatelja, intoniranja državne himne i prigodnog kulturno-umjetničkog programa, te pozdravnih govora gostiju i predsjednika ZUHBDRP RH Marijana Smernića, susrete je otvorio general Marinko Krešić, izaslanik predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar-Kitarović.

Za UHBDRP BPŽ su nastupali: ŠAH - Ivan Mihalj, Mato Opačak i Antun Mataić, BELA: Dubravka Kovačić i Ivan Milašinović, STRELJAŠTVO: Ivica Franjić, Saša Kolar i Darijo Plivelić, NOGOMET: Željko Sekulić, Božo Peić, Zdravko Kamenjaš (trener), Nenad Đaković, Berislav Vardić, Branko Sverić, Božidar Terskera i Josip Duspara. Stručni i logistički stožer činili su: Mladen Ivezić, Zoran Džeba, Zvonko Tolić, Zlatan Jerković i Vlatko Krznarić.

Natjecanje se odvijalo sustavom ispadanja, tako da su naši nogometaši nesretno ispali u prvoj fazi natjecanja, nakon neriješenog rezultata i izvođenja penala. Belaši naše Udruge su također u početnoj fazi poraženi, tako da su vrlo brzo napustili natjecanje, no zato su naši strijelci osvojili ekipno 3. mjesto, dok su šahisti bili uvjerljivo najbolji i zauzeli su ekipno 1. mjesto. Nakon konačnog i ukupnog bodovanja svih rezultata, članovi UHBDRP BPŽ su osvojili ekipno 4. mjesto među 15 udruga članica ZUHBDRP RH. Ovogodišnji ukupni pobjednik 9. sportskih susreta su članovi UHBDRP Sisačko-moslavačke županije - Podružnica Kutina.

Opširnije...

Obavijest natjecateljima - 9. sportski susreti ZUHBDRP RH

logoU subotu 7. rujna 2019. članovi naše Udruge sudjeluju u Kutini na 9. sportskim susretima Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske u slijedećim disciplinama: mali nogomet, stolni tenis, bela, šah i streljaštvo.

Okupljanje natjecatelja je navedenog dana u 6:00 sati na parkiralištu ispred Kauflanda u Slavonskom Brodu, nakon čega autobusom polazimo u 6:15 sati prema Novoj Gradiški gdje kupimo ostatak natjecatelja na parkiralištu kod Lidla.

Zamoljavamo sve natjecatelje da budu na zbornom mjestu u točno zakazano vrijeme!

Opširnije...

U Daruvaru obilježena 28. obljetnica herojske obrane Policijske postaje Daruvar i grada od žestokog napada pobunjenih Srba

Daruvar 2019Našu udrugu na ovom događanju predstavljali su: Vlatko Krznarić, Ivica Franjić, Zoran Džeba, Saša Kolar i Zvonko Tolić

U organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91., danas je 19. kolovoza 2019. u Daruvaru dostojanstveno obilježena 28. obljetnica početka Domovinskog rata i Dan hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara.

Mnogobrojni gosti, predstavnici MUP-a RH i gradskih vlasti, te članovi braniteljskih udruga i predstavnici članica ZUHBDRP RH s područja cijele Republike Hrvatske, okupili su se u ispred Gradske uprave te su se u "Koloni sjećanja" uputili zapaliti svijeće kod spomen obilježja nestalim hrvatskim braniteljima i građanima grada Daruvara, te se kolona potom uputila prema Spomeniku hrvatskim braniteljima Daruvara u parku grofa Antuna Jankovića, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće, a potom su se svi nazočni kratkom molitvom pomolili za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio Ivo Gjaić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91., koji je podsjetio što se u Daruvaru događalo 18./19. kolovoza 1991. godine, kada su malobrojni pripadnici Policijske postaje Daruvar i dragovoljci obranili Policijsku postaju Daruvar kao i samo središte grada od žestokog napada pobunjenih Srba. U tom zločinačkom srbočetničkom pohodu, tada su nasilno odvedeni hrvatski policajci Marijan Petrovečki, Darko Petrovicki i Damir Rambousek, a njihova sudbina do danas nije poznata i još uvijek se vode kao nestali.

Opširnije...

Akcija „MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“

MOMTOvim putem pozivamo sve članove naše Udruge, ali i sve ostale građane, u koliko posjeduju bilo kakva minsko-eksplozivna sredstva ili pak zaostalo naoružanje i streljivo iz Domovinskog rata, odmah nazovite Policiju na 192 i to dragovoljno predajte policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu, naravno bez ikakvih zakonskih sankcija!

Nikako to ne nosite sami u policiju, a pogotovo nemojte pokušavati uništavati takve stvari, ili ne daj Bože negdje ih odbaciti u prirodi.

Sve su to vrlo opasne stvari kojima je odavno istekao rok trajanja i ogromna su opasnost po vas osobno, sve vaše ukućane, susjede ali i sve ostale građane! Budimo savjesni i spriječimo neželjenu tragediju!

Službeni poziv PU brodsko-posavske glasi ovako: "Građani mogu i dalje u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo, bez sankcija. Dovoljan je poziv na broj telefona 192 i ubojito sredstvo će biti preuzeto na siguran način. Više informacija o spomenutoj akciji građani mogu saznati pozivom na besplatni broj 08008892."

Opširnije...

U Gornjim Bogićevcima obilježena 28. obljetnica početka ratnih djelovanja na okučanskom području

Zrinko GB 2019Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza 1991.g. pobunjeni okučanski Srbi na ovom su području proglasili Srpsku autonomnu oblast Zapadna Slavonija. Kao i ostale „srpske oblasti“ koje su pobunjeni Srbi osnovali na hrvatskom teritoriju, krajem 1991. godine SAO Zapadna Slavonija postaje dijelom Republike Srpske Krajine, paradržave osnovane na okupiranom dijelu Republike Hrvatske, s konačnim planom da ovi teritoriji postanu dijelom proširene srpske države.

Tijekom rata, pobunjeni Srbi u zapadnoj Slavoniji planirali su okupirati velik dio zapadne Slavonije. Primjerice, prilikom proglašenja SAO zapadne Slavonije navedeno je da će ona obuhvaćati područje Okučana, Novske, Pakraca, Slavonske Požege, Daruvara, Grubišnog Polja, Virovitice, Bjelovara, Orahovice, Našica i Đakova „kao i mjesto Jasenovac, nekad i danas najveće srpsko stratište i svetilište“. Prema nekim planovima trebala je obuhvaćati gotovo 4.000 km².

Zahvaljujući uspješnom otporu hrvatskih branitelja pojedinih gradova i sela na planiranom području SAO Zapadne Slavonije, te zatim i uspješnim oslobodilačkim operacijama hrvatskih snaga na ovome području u jesen i zimu 1991. godine, SAO Zapadna Slavonija u konačnici je svedena na 508 km² na kojima je, usprkos stalnim ambicijama njezinih čelnika o proširenju na slobodni dio hrvatskog teritorija, egzistirala do potpunog oslobođenja zapadne Slavonije koje je provedeno oslobodilačkom operacijom "Bljesak", koju su brilijantno izveli pripadnici Hrvatske vojske i MUP-a RH početkom svibnja 1995. godine.

U Gornjim Bogićevcima je 15. kolovoza 2019. polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima, obilježena 28. obljetnica početka ratnih djelovanja na ovom području, kojom prigodom je uz mnogobrojne predstavnike braniteljskih udruga, civilnih i crkvenih dužnosnika, nazočio Zrinko Kapetanić, predsjednik Suda časti Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ i načelnik Policijske postaje Okučani.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Plan aktivnosti