fixed background image joomla

U Pakracu održana promocija knjige „Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.god.“

pakrac promocija 01U organizaciji Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, podružnica Pakrac i Lipik te Grada Pakraca jučer je u prostorijama Kurije Janković upriličena promocija knjige “Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.god.”.

U ime domaćina pozdravnu riječ održao je predsjednik Udruge domaćina, Dinko Miovec, istaknuvši važnost teme knjige kao dobar razlog za buduću suradnju s Udrugom hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

O uspješnoj dosadašnjoj suradnji govorila je gradonačelnica Grada Pakraca, Anamarija Blažević. Podsjetila se prethodnih dogovora o partnerstvu Grada Pakraca i UHBDRP BPŽ, a koja će zasigurno u slijedećem periodu uroditi plodom. Naime, gradonačelnica s punim povjerenjem očekuje izdavanje knjige o logorašima prvog srpskog logora u RH – Bučja. Dugo ignorirana i zataškavana tema čeka da ugleda svjetlo dana, a podršku gradonačelnica Pakraca vidi upravo u članovima UHBDRP BPŽ. Posebno je zahvalila Vladi Radošiću i užem timu Udruge na upornosti u radu i gostovanju u gradu Pakracu, od kojih su promociji prisustvovale Gordana Radošić i Dubravka Kovačić. 

Riječi pohvale izrekao je i izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja, generala Tome Medveda, Miroslav Ivančić. U svom govoru istaknuo je bezrezervnu podršku udrugama koje svojim radom brinu o stvaranju pozitivne percepcije građana o Domovinskom ratu.

Opširnije...

Organizirani odlazak članova UHBDRP BPŽ u Pakrac na obilježavanje 28. obljetnice početka Domovinskog rata u RH

Pakrac naslovna

Ovim putem pozivamo sve članove Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, koji su zainteresirani za odlazak na obilježavanje 28. obljetnice početka Domovinskog rata, koje će biti održano u subotu, 2. ožujka 2019.g. u Pakracu, neka se pravovremeno prijave, kako bi smo mogli osigurati prijevoz. Polazak je u 7:30 sati iz Slavonskog Broda ispred LIDLA.

Prijaviti se možete na mob: 099/ 271-75-90 (Vlatko Krznarić) ili 098/ 760-733 (Ivica Franjić) ili putem elektronske pošte: udrugapolicijebpz@gmail.com

Opširnije...

U Novoj Gradiški predstavljena zbirka pjesama "U šutnji pjevam" Zrinka Kapetanića

promocija 01U novogradiškom hotelu "Kralj Tomislav" u petak 08. veljače 2019. predstavljena je druga zbirka pjesama „U šutnji pjevam“ autora Zrinka Kapetanića.

Izabrane pjesme iz zbirke koja je ugledala svjetlo dana nakon 35 godina od njegova prvijenca "Dječak u zabludi" intrpretirali su Zrinkovi prijatelji pjesnik Enes Kišević i glumac Zvonko Novosel uz pratnju Tomislava Užarevića na gitari.

Zrinko Kapetanić se zahvalio svima koji su pomogli objavu i promociju zbirke među kojima su bili i načelnici Okučana, Dragalića, Stare Gradiške i Gornjih Bogićevaca te gradu Novoj Gradiški kao i profesorici Vjekoslavi Bagarić na čiji je nagovor Zrinko i objavio drugu zbirku. 

Među mngobrojnim nazočnim gostima na ovoj prekrasnoj pjesničkoj večeri, nazočili su predstavnici PU brodsko-posavske, zamjenik načelnika Ivica Kovačević i glasnogovornica Kata Nujić, gradonačelnik Grada Nove Gradiške Vinko Grgić u pratnji Vlatka Greinera, koordinatora za braniteljske i stradalničke udruge iz Domovinskog rata, saborski zastupnik Davor Vlaović, te članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Zlatan Jerković, Ivica Franjić, Zoran Džeba, Ivica Antolić, Vlado Radošić, Gordana Radošić, Dubravka Kovačić, Mato Stjepanović, Drago Matošević i Vlatko Krznarić.

Inače, Zrinko Kapetanić je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik MUP-a RH od 1991. godine, a trenutno u policijskim poslovima i zadaćama obnaša dužnost načelnika Policijske postaje Okučani. Dugogodišnji je član Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije i obnaša dužnost predsjednika Suda časti.

Opširnije...

Usvojen Plan aktivnosti i kalendar značajnih obljetnica iz Domovinskog rata

Plan aktivnostiUsvojen Plan aktivnosti i kalendar značajnih obljetnica iz Domovinskog rata

Na 1. sjednici Izvršnog odbora, održanoj u Novoj Gradiški 30. siječnja 2019. usvojen je Plan aktivnosti i kalendar značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, koje će Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, u skladu s dosadašnjom praksom, provoditi tijekom godine

Napominjemo kako će predstavnici naše Udruge sudjelovati i u mnogobrojnim drugim aktivnostima, koje tijekom godine provode braniteljske udruge s našeg područja, a i šire.

Izvršni odbor je sačinio ovaj Plan aktivnosti i kalendar značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, prvenstveno iz razloga kako bi članovi  naše Udruge mogli planirati svoje slobodno vrijeme u navedenim terminima, te u što većem broju sudjelovati u određenim aktivnostima i nazočiti na obilježavanjima značajnih obljetnica iz Domovinskog rata.

Opširnije...

Obilježen Dan logora Stara Gradiška

dan logora 03022019 01Dan logora Stara Gradiška obilježava se svake godine na današnji dan, što je zapravo dan njegova zatvaranja, 3. veljače 1992.

Današnje obilježavanje je započelo paljenjem lampiona ispred zgrade Općine Stara Gradiška kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, nakon čega je služena sveta misa zadušnica u zavjetnoj crkvi sv. Mihovila, a služio ju je starogradiški župnik vlč. Mato Rukavina.

Uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje lampiona kod spomen ploče na ulazu u nekadašnji kazamat te je na taj način odana počast svim ubijenim, nestalim, preminulim logorašima, braniteljima i civilima u Domovinskom obrambenom ratu ali i svim ubijenim svećenicima i domoljubima te žrtvama komunističkog režima i velikosrpskih težnji.

Vijence su položili i zapalili svijeće mnogobrojna izaslanstva i predstavnici braniteljskih udruga, među kojima su bili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Marko Šimić, izaslanik Ministra hrvatskih branitelja, pomoćnik Vladimir Bergman, izaslanik župana Brodsko-posavske županije, Ivo Kardum, zamjenik načelnika PU brodsko-posavske Ivica Kovačević i načelnik PGP Stara Gradiška Miroslav Matić, te koordinator za branitelje grada Nova Gradiška Vlatko Greiner.

Izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije činili su: Dubravka Kovačić, Vlado Radošić, Bernard Matošević i predsjednik Vlatko Krznarić, koji je ujedno bio i službenik predstavnik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i predstavnik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske.

Opširnije...

Započela je izrada novih članskih iskaznica UHBDRP BPŽ

PrednjaU skladu s Odlukama Skupštine i Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ, započela je izrada novih članskih iskaznica za 2019. godinu.

Članska iskaznica za 2019. godinu, o trošku Udruge će biti izdana svim aktivnim članovima, koji ispunjavaju uvjete propisane Statutom, odmah nakon što izvrše statutarnu obvezu plaćanja godišnje članarine (za ovu godinu iznosi: 100,00 kn) na žiro račun Udruge: HR7923400091110228118, najkasnije do 31. ožujka tekuće godine. (UPUTE ZA POPUNJAVANJE UPLATNICE)

Članska iskaznica se izdaje za jednu kalendarsku godinu i prestaje važiti zaključno s 31.12. tekuće kalendarske godine za koju je izdana. Dosadašnje "stare" članske iskaznice prestaju važiti 31.03.2019., a nakon tog roka će biti proglašene nevažećima na službenoj web stranici UHBDRP BPŽ.

Nadalje, u tijeku je prikupljanje ponuda od strane dobavljača za izradu službenih znački s pripadajućim etuijem. Nakon što bude izabrana najpovoljnija ponuda i utvrđena konačna cijena, pristupit će se izradi popisa zainteresiranih članova i ujedno će se izvršiti prikupljanje financijskih sredstava za izradu članskih znački.

Pravo na člansku značku s pripadajućim etuijem, imati će svi aktivni članovi Udruge, koji ispunjavaju uvjete propisane Statutom i u skladu s Pravilnikom o članskoj znački i članskoj iskaznici, uz plaćanje troškova za izradu iste.

Članska značka će biti izrađena i izdana na osobni (pismeni) zahtjev svakog pojedinog člana, na propisanom obrascu Udruge, koji će biti naknadno javno objavljen na našoj službenoj web stranici, kao i Pravilnik o članskoj znački i članskoj iskaznici. O opravdanosti svakog podnešenog zahtjeva, odluku u konačnici donosi Izvršni odbor UHBDRP BPŽ.

Opširnije...