fixed background image joomla

Promocija zbirke pjesama "U šutnji pjevam" Zrinka Kapetanića u Slavonskom Brodu

zrinko2Pozivamo sve članove Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije na promociju zbirke pjesama "U ŠUTNJI PJEVAM", autora Zrinka Kapetanića.

Promocija će biti održana u petak 15. ožujka 2019.g. u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu s početkom u 18:00 sati.

Gosti na promociji zbirke pjesama biti će Enes Kišević, Zvonko Novosel i Tomislav Užarević.

Zrinko Kapetanić je hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik MUP-a Republike Hrvatske od 1991. godine.

Trenutno u policijskim poslovima i zadaćama obnaša dužnost načelnika Policijske postaje Okučani.

Dugogodišnji je član naše Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije i obnaša dužnost predsjednika Suda časti. 

Opširnije...

U Pakracu je "Mimohodom pobjednika" obilježena 28. obljetnica početka Domovinskog rata i obrane Republike Hrvatske

pakrac 2019 01U subotu 2. ožujka 2019. u Pakracu je održan „Mimohod pobjednika“ u kojem su,u nepreglednoj koloni, sudjelovali brojni sudionici tadašnjih turbulentnih događanja, pristigli iz raznih dijelova naše domovine, na čelu s predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolindom Grabar – Kitarović, među kojima je bilo i 20-tak članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, predvođenih predsjednikom Vlatkom Krznarićem i dopredsjednikom Zlatanom Jerkovićem.

Na ovogodišnju obljetnicu, u Pakrac su u društvu članova Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, doputovali i Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, te Darko Tomić, predstavnik Udruge Specijalne jedinice policije u obrani Domovine MUP-a RH Slavonski Brod.

Bio je ovo središnji čin obilježavanja 28. godišnjice napada na Policijsku postaju Pakrac što se smatra prvim oružanim sukobom hrvatskih regularnih snaga s pobunjenim Srbima koji su 1991. godine razoružali 16 policajaca hrvatske nacionalnosti i zauzeli policijsku postaju, taj događaj se ujedno uzima kao početak Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj, odnosno kao početak obrane voljene nam Domovine.

Opširnije...

Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini

kadeti 2 8003557820Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini.

Planira se upis 750 polaznika/polaznica u program koji će započeti 9. rujna, a polaznice/polaznici će se po završetku ovog programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova  (policijske uprave odnosno ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Opširnije...

U Novoj Gradiški potpisani Ugovori o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata udruga

Ugovori NG 1U Velikoj vijećnici Grada Nova Gradiška u nazočnosti Ivane Trupine i Borislava Vidošića, zamjenika gradonačelnika Vinka Grgića, te Mihaele Đeraj, voditeljice Odsjeka društvenih djelatnosti, u četvrtak 28. veljače 2019.g. svečano je potpisano 38 Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za 103 programa udruga s područja Grada Nova Gradiška u tri kategorije; kultura, zdravstvena skrb i skrb za obitelj i djecu, socijalna samoposluga i Domovinski rat u ukupnom iznosu od 504.400,00 kn.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije kandidirala je putem raspisanog Javnog natječaja od strane Grada Nova Gradiška, dva projekta pod nazivima "Obilježavanje obljetnica proisteklih iz Domovinskog rata" i "Memorijalni malonogometni turnir „Josip Jović-Aržano“.

Oba projekta su prošla na natječaju i kao takvi su prihvaćeni od strane Grada Nova Gradiška, a za njihovu provedbu, UHBDRP BPŽ je odobren iznos u visini 6.000,00 kn.

U ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, predsjednik Vlatko Krznarić je potpisao Ugovor dodjeli financijskih sredstava s Gradom Nova Gradiška, temeljem kojeg će odobrena sredstva biti namjenski utrošena za navedene projekte.

Opširnije...

Predstavnici UHBDRP BPŽ na radnom sastanku kod načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Antuna Valića

P2210056Sukladno dosadašnjoj pozitivnoj praksi, u Slavonskom Brodu je 21. veljače 2019.g. održan radni sastanak načelnika PU brodsko-posavske Antuna Valića i njegovog zamjenika Ivice Kovačevića s predstavnicima Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, koju su ovom prigodom predstavljali predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednik Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić i član Izvršnog odbora Ivica Đaković, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska.

Tijekom sastanka predstavnici Udruge su upoznali načelnika Antuna Valića i zamjenika načelnika Ivicu Kovačevića s kadrovskim promjenama koje su početkom godine napravljene na održanoj Izvanrednoj skupštini UHBDRP BPŽ, nakon čega su im prezentirali Plan aktivnosti i kalendar obilježavanja značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, koje će Udruga provoditi tijekom godine.

Načelnik Antun Valić je u svom izlaganju čestitao svim članovima Udruge na dosadašnjem kvalitetnom i predanom radu, ali i na promicanju istine o Domovinskom ratu. Dao je također bezrezervnu podršku novoizabranom vodstvu Udruge, te je poželio puno uspjeha u budućem radu i provođenju planiranih aktivnosti.

Istaknuo je potom, kako je PU brodsko-posavska uvijek do sada imala vrlo dobru suradnju sa svim udrugama hrvatskih branitelja proisteklim iz Domovinskog rata, što će svakako i ubuduće biti praksa, a prvenstveno s braniteljskim udrugama koje okupljaju bivše, ali isto tako i sadašnje pripadnike MUP-a RH.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Plan aktivnosti