fixed background image joomla

Članovi UHBDRP BPŽ nazočili svečanom obilježavanju Dana Općine Sibinj i 84. obljetnici Sibinjskih žrtava

Sibinj 2019Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i odavanjem počasti Sibinjskim žrtvama kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, Općina Sibinj danas je obilježila svoj Dan, ujedno obiježavajući i 84. obljetnicu pogibije osmorice seljaka iz odvoračkih sela koje su 19. veljače 1935. mučki ubili pripadnici tadašnjeg komunističkog režima. Prigodni program priredili su i učenici i nastavnici Osnove škole koja nosi ime Sibinjskih žrtava i koja je također danas proslavila svoj dan.

U spomen Sibinjskim žrtvama ali i svim poginulim hrvatskim braniteljima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenicima u Sibinju počast su odala brojna izaslanstva: izaslanik Predsjednice RH Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije, izaslanik Predsjednika Vlade i Predsjednika Hrvatskog sabora,, zastupnik Pero Ćosić, predstavnici Brodsko-posavske županije, gradova Slavonskog Broda i Vukovara, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vojske i Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata te poliitčkih stranaka.

Udrugu hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije predstavljali su dopredsjednik Zlatan Jerković i tajnik Ivica Franjić, koji su u pratnji Ive Đogaša, zamjenika predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije položili zajednički vijenac i upalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu!

Opširnije...

Članovi UHBDRP BPŽ u Sibinju nazočili predstavljanju knjige Vilima Karlovića "Preživio sam Vukovar i Ovčaru"

Promocija naslovNa poziv načelnika Općine Sibinj Josipa Pavića, članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, nazočili su 18. veljače 2019.g. u Sibinju, predstavljanju dopunjenog izdanja knjige Vilima Karlovića "Preživio sam Vukovar i Ovčaru", koji je ujedno ovom prigodom iznio svoje svjedočanstvo o proživljenim strahotama Vukovara i Ovčare.

Njegovo svjedočanstvo upriličeno je u sklopu obilježavanja 84. obljetnice Sibinjskih žrtava, dana sjećanja na ubijene seljake odvoračkih sela koji su u trenutku kada su ubijeni imali između 19 i 38 godina i iza kojih je 17 djece ostalo bez očeva. Upravo u toj činjenici stradavanja i borbe za Hrvatsku državu nađena je poveznica i sa Domovinskim ratom u kojem su i Sibinjci dali svoj ogroman obol.

Na ovom događanju, Udrugu hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, predstavljali su: predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednik Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, rizničar Tihomir Čengić, te članovi Zoran Džeba, Darko Kolić, Ivan Vrljić-Kinez, Marko Pajić i Franjo Pavlović-Ančurovski.

Opširnije...

U Pakracu održana promocija knjige „Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.god.“

pakrac promocija 01U organizaciji Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, podružnica Pakrac i Lipik te Grada Pakraca jučer je u prostorijama Kurije Janković upriličena promocija knjige “Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.god.”.

U ime domaćina pozdravnu riječ održao je predsjednik Udruge domaćina, Dinko Miovec, istaknuvši važnost teme knjige kao dobar razlog za buduću suradnju s Udrugom hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

O uspješnoj dosadašnjoj suradnji govorila je gradonačelnica Grada Pakraca, Anamarija Blažević. Podsjetila se prethodnih dogovora o partnerstvu Grada Pakraca i UHBDRP BPŽ, a koja će zasigurno u slijedećem periodu uroditi plodom. Naime, gradonačelnica s punim povjerenjem očekuje izdavanje knjige o logorašima prvog srpskog logora u RH – Bučja. Dugo ignorirana i zataškavana tema čeka da ugleda svjetlo dana, a podršku gradonačelnica Pakraca vidi upravo u članovima UHBDRP BPŽ. Posebno je zahvalila Vladi Radošiću i užem timu Udruge na upornosti u radu i gostovanju u gradu Pakracu, od kojih su promociji prisustvovale Gordana Radošić i Dubravka Kovačić. 

Riječi pohvale izrekao je i izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja, generala Tome Medveda, Miroslav Ivančić. U svom govoru istaknuo je bezrezervnu podršku udrugama koje svojim radom brinu o stvaranju pozitivne percepcije građana o Domovinskom ratu.

Opširnije...

Organizirani odlazak članova UHBDRP BPŽ u Pakrac na obilježavanje 28. obljetnice početka Domovinskog rata u RH

Pakrac naslovna

Ovim putem pozivamo sve članove Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, koji su zainteresirani za odlazak na obilježavanje 28. obljetnice početka Domovinskog rata, koje će biti održano u subotu, 2. ožujka 2019.g. u Pakracu, neka se pravovremeno prijave, kako bi smo mogli osigurati prijevoz. Polazak je u 7:30 sati iz Slavonskog Broda ispred LIDLA.

Prijaviti se možete na mob: 099/ 271-75-90 (Vlatko Krznarić) ili 098/ 760-733 (Ivica Franjić) ili putem elektronske pošte: udrugapolicijebpz@gmail.com

Opširnije...

U Novoj Gradiški predstavljena zbirka pjesama "U šutnji pjevam" Zrinka Kapetanića

promocija 01U novogradiškom hotelu "Kralj Tomislav" u petak 08. veljače 2019. predstavljena je druga zbirka pjesama „U šutnji pjevam“ autora Zrinka Kapetanića.

Izabrane pjesme iz zbirke koja je ugledala svjetlo dana nakon 35 godina od njegova prvijenca "Dječak u zabludi" intrpretirali su Zrinkovi prijatelji pjesnik Enes Kišević i glumac Zvonko Novosel uz pratnju Tomislava Užarevića na gitari.

Zrinko Kapetanić se zahvalio svima koji su pomogli objavu i promociju zbirke među kojima su bili i načelnici Okučana, Dragalića, Stare Gradiške i Gornjih Bogićevaca te gradu Novoj Gradiški kao i profesorici Vjekoslavi Bagarić na čiji je nagovor Zrinko i objavio drugu zbirku. 

Među mngobrojnim nazočnim gostima na ovoj prekrasnoj pjesničkoj večeri, nazočili su predstavnici PU brodsko-posavske, zamjenik načelnika Ivica Kovačević i glasnogovornica Kata Nujić, gradonačelnik Grada Nove Gradiške Vinko Grgić u pratnji Vlatka Greinera, koordinatora za braniteljske i stradalničke udruge iz Domovinskog rata, saborski zastupnik Davor Vlaović, te članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Zlatan Jerković, Ivica Franjić, Zoran Džeba, Ivica Antolić, Vlado Radošić, Gordana Radošić, Dubravka Kovačić, Mato Stjepanović, Drago Matošević i Vlatko Krznarić.

Inače, Zrinko Kapetanić je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik MUP-a RH od 1991. godine, a trenutno u policijskim poslovima i zadaćama obnaša dužnost načelnika Policijske postaje Okučani. Dugogodišnji je član Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije i obnaša dužnost predsjednika Suda časti.

Opširnije...

Usvojen Plan aktivnosti i kalendar značajnih obljetnica iz Domovinskog rata

Plan aktivnostiUsvojen Plan aktivnosti i kalendar značajnih obljetnica iz Domovinskog rata

Na 1. sjednici Izvršnog odbora, održanoj u Novoj Gradiški 30. siječnja 2019. usvojen je Plan aktivnosti i kalendar značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, koje će Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, u skladu s dosadašnjom praksom, provoditi tijekom godine

Napominjemo kako će predstavnici naše Udruge sudjelovati i u mnogobrojnim drugim aktivnostima, koje tijekom godine provode braniteljske udruge s našeg područja, a i šire.

Izvršni odbor je sačinio ovaj Plan aktivnosti i kalendar značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, prvenstveno iz razloga kako bi članovi  naše Udruge mogli planirati svoje slobodno vrijeme u navedenim terminima, te u što većem broju sudjelovati u određenim aktivnostima i nazočiti na obilježavanjima značajnih obljetnica iz Domovinskog rata.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Plan aktivnosti