fixed background image joomla

Promocija zbirke pjesama "U šutnji pjevam" Zrinka Kapetanića

ZrinkoPozivamo sve članove Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije na promociju zbirke pjesama "U ŠUTNJI PJEVAM", autora Zrinka Kapetanića.

Promocija će biti održana u petak 8. veljače 2019.g. u Hotelu "Kralj Tomislav" u Novoj Gradiški s početkom u 18:00 sati.

Gosti na promociji zbirke pjesama biti će Enes Kišević, Zvonko Novosel i Tomislav Užarević.

Inače, Zrinko Kapetanić ima status hrvatskog branitelja, dragovoljac je Domovinskog rata i pripadnik MUP-a Republike Hrvatske od 1991. godine.

Trenutno u policijskim poslovima i zadaćama obnaša dužnost načelnika Policijske postaje Okučani.

Dugogodišnji je član naše Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije i obnaša dužnost predsjednika Suda časti. 

Opširnije...

Održana 1. sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ

1 sjednicaU Novoj Gradiški je 30. siječnja 2019. s početkom u 17:30 sati održana 1. sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, na kojoj su uz predsjednika Vlatka Krznarića, nazočili dopredsjednici Miroslav Matić i Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, rizničar Tihomir Čengić, članovi Ivica Đaković i Zdravko Kamenjaš, te administrativno-poslovna tajnica Dubravka Kovačić. Sjednici je nazočio i član Udruge Zoran Džeba, dok su svoj izostanak opravdali Martin Živić i Vlado Radošić.

U uvodnom dijelu sjednice, izvješće o dosadašnjim aktivnostima podnio je predsjednik Krznarić, nakon čega je uz kratku raspravu, jednoglasno usvojen Plan aktivnosti Udruge i kalendar događanja tijekom 2019.g., koji obuhvaća niz aktivnosti Udruge i događanja tijekom cijele godine, a isti će biti javno objavljen na našoj službenoj web stranici.

Donešena je potom konačna Odluka o izradi i kandidiranju projekata Udruge, temeljem objavljenih i aktualnih javnih natječaja od strane jedinica lokalne uprave i samouprave.

U skladu s odlukom Skupštine UHBDRP BPŽ, održane 21.05.2018., donešena je Odluka o realizaciji izrade novih članskih iskaznica i članskih znački Udruge, te su usvojena grafička rješenja, kojima je definiran njihov konačni dizajn i svi detalji u svezi navedenog.

Članska iskaznica se svake godine o trošku Udruge izdaje svim aktivnim članovima, koji ispunjavaju uvjete propisane Statutom, nakon što izvrše statutarnu obvezu plaćanja godišnje članarine za tekuću godinu, najkasnije do 31. ožujka tekuće godine. Članska iskaznica važi jednu kalendarsku godinu i prestaje važiti zaključno s 31.12. tekuće kalendarske godine za koju je izdana. Dosadašnje "stare" članske iskaznice, krajem ove godine će biti proglašene nevažećima.

Opširnije...

Objavljena je Lista prvenstva za dodjelu stambenog kredita i Lista prvenstva za dodjelu financijske potpore

Logo mbrh 1 Medium

Sukladno odredbi članka 7. st. 1. Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradalih i nestalih hrvatskog branitelja te hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca iz Domovinskog rata (NN 57/18) objavljene su Liste prvenstva za dodjelu stambenog kredita (10.123 zahtjeva) odnosno Lista prvenstva za dodjelu financijske potpore (896 zahtjeva).

Liste prvenstva objavljene su na Internet stranici Ministarstva hrvatskih branitelja, odnosno na sljedećoj POVEZNICI.

Na listu prvenstva podnositelji zahtjeva mogu uložiti prigovor zaključno sa 20. veljače 2019. godine. Prigovor se može uputiti pismenim putem na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Sektor za stambeno zbrinjavanje, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb ili na e-mail: stambena@branitelji.hr

Nakon isteka roka za prigovor, potvrđene Liste prvenstva objavit će se na Internet stranici Ministarstva hrvatskih branitelja i primjenjivat će se od 01. ožujka 2019. godine i vrijedit će do objave potvrđenih listi prvenstva za slijedeću kalendarsku godinu.

Opširnije...

27. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

zastavaMeđunarodno priznanje Republike Hrvatske bio je veliki vanjskopolitički uspjeh čemu svjedoči novija hrvatska povijest, ali i naša pripadnost brojnim međunarodnim organizacijama.

Prisjećajući se s ponosom i posebnim pijetetom svih hrabrih hrvatskih vitezova koji su svoje živote utkali u slobodu i temelje međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, kao ministar hrvatskih branitelja svim Hrvaticama i Hrvatima od srca čestitam 27. godišnjicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Možda je 15. siječnja samo jedan u nizu dana u godini, ali nama Hrvatima jedan je od onih posebnijih, kada se s ponosom sjećamo hrabrih ljudi koji su toliko željeli slobodnu i suverenu Hrvatsku da je snaga njihovog pruženog otpora agresoru odjeknula u tadašnjoj Europskoj zajednici i nizu drugih država u svijetu.

Svaki narod i svaka država suočeni su svakodnevno sa svojim unutarnjim i vanjskim izazovima i često nemaju vremena osluhnuti stanje u drugim državama, ali 15. siječnja 1992. veliki broj njih na trenutak je zastao i priznanjem Republike Hrvatske odao počast nepresušnoj želji Hrvata da dišu svoju Hrvatsku. Međunarodno priznanje Republike Hrvatske bio je veliki vanjskopolitički uspjeh čemu svjedoči novija hrvatska povijest, ali i naša pripadnost brojnim međunarodnim organizacijama.

Prisjećanje na 15. siječnja 1992. godine neka nam svima bude poticaj da ciljeve koji su pred nama ostvarimo zajedno, na što nas obvezuju i žrtve koje smo podnijeli u stvaranju slobodne Hrvatske.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Opširnije...

Održana Izvanredna skupština i izabrano novo vodstvo Udruge

izvanredna skuptina 01U Slavonskom Brodu je 9. siječnja 2019. održana Izvanredna skupština UHBDRP BPŽ zbog neopozive ostavke Željka Golubičića na dužnost predsjednika iz osobnih razloga.

Jednoglasnom je odlukom svih nazočnih članova Udruge za novog predsjednika izabran Vlatko Krznarić, dok su za dopredsjednike izabrani Miroslav Matić i Zlatan Jerković. Novoizabrani tajnik je Ivica Franjić, a Tihomir Čengić će u daljnjem radu obnašati dužnost blagajnika Udruge.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su Martin Živić, Zdravko Kamenjaš,Vlado Radošić i Ivica Đaković, a Nadzornim odborom će i dalje predsjedavati Pero Lukić uz članove Bernarda Matoševića, Josipa Cipra, Božu Peića i Josipa Ivankovića.

Časni sud je izabran u sastavu: Zrinko Kapetanić, predsjednik, te članovi Vlatko Pernar i Mato Brekalo, dok će dužnost Administrativno-poslovne tajnice i nadalje obnašati Dubravka Kovačić.

Izvanrednoj skupštini su u svojstvu gostiju nazočili Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i njegov zajmenik Ivo Đogaš.

Opširnije...

Odluka o visini godišnje članarine za 2019. godinu

GrbNa Izborno-izvještajnoj skupštini Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, održanoj 21. svibnja 2018. u Slavonskom Brodu jednoglasno je donesena Odluka o visini članarine za 2019. godinu.

Ovom Odlukom u skladu sa Statutom, reguliran je iznos jednokratne godišnje članarine, koja je za 2019. godinu utvrđena u visini 100,00 kn (sto kuna).

Svaki član je dužan jednokratno uplatiti članarinu tijekom 2019. godine, najkasnije do 31. ožujka tekuće godine, na žiro račun Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županijeHR79 234 000 9111 0228 118.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Plan aktivnosti