NagradaMeđu nagrađenim pojedincima i pravnim osobama, na prijedlog Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, PU brodsko-posavska će 15. travnja 2021. u prigodi obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije za svoj rad primiti "Plaketu Brodsko-posavske županije"

Na temelju članka 28. Odluke o priznanjima Brodsko-posavske županije, Povjerenstvo za dodjelu županijskih javnih priznanja na 8. sjednici održanoj 8. ožujka 2021.g. donijelo je Zaključak o utvrđivanju Prijedloga odluke o dodjeli županijskih javnih priznanja u 2021. godini, te ga uputilo Županijskoj skupštini na raspravu i donošenje.

Na temelju članka 28. Odluke o priznanjima Brodsko-posavske županije i članka 34. Statuta Brodsko-posavske županije Županijska skupština je na 31. sjednici, održanoj 23.03.2021. godine donijela Odluku o dodjeli županijskih javnih priznanja u 2021. godini.

Ovom Odlukom Brodsko-posavska županija dodjeljuje javna priznanja pravnim i fizičkim osobama za zapažene poslovne i druge uspjehe u određenoj djelatnosti kako slijedi:

a) Nagrada za životno djelo - Zlatni grb Brodsko-posavske županije:

1. Tadi Opačku-posthumno – za ustrajnost i sve pretrčane ultramaratone kojima je prenosio ime Hrvatske i grada Slavonskog Broda, za nesebičnu humanost i požrtvovanost, iznimnu upornost i hrabrost u borbi protiv ovisnosti.

b) Kovanica od zlata dodjeljuje se sljedećim fizičkim osobama:

1. Damiru Konradu iz Slavonskog Broda, dragovoljcu Domovinskog rata i 50% hrvatskom ratnom vojnom invalidu
2. Pavlu Filipoviću iz Nove Gradiške, predsjedniku Udruge HVIDR-a i 80 % hrvatskom ratnom vojnom invalidu
3. Ivanu Zečiću iz Starog Petrovog Sela, nositelju OPG-a
4. Mariji Hodak iz Bickog Sela, nositeljica OPG-a
5. Dariji Vlajnić iz Slavonskog Broda, glumici, lutkarici i producentici
6. Borisu Franjiću iz Donjih Andrijevca, obrtniku
7. Korneliji Kvesić iz Slavonskog Broda, sportašici i predsjednici Košarkaškog kluba „Brod“

c) Plaketa Brodsko-posavske županije dodjeljuje se sljedećim pravnim osobama:

1. Policijskoj upravi Brodsko-posavskoj - za izniman doprinos i nesebično zalaganje u zajedničkoj borbi protiv bolesti Covid-19, rješavanje problema s „migrantskom krizom“, obavljanje svih aktivnosti i zadaća u interesu zaštite građana Republike Hrvatske i njihove imovine, uspješnog rada na poslovima sigurnosti u prometu te neprekidne borbe protiv općeg kriminaliteta.

2. Đuri Đaković Montaži d.o.o. -  za uspješno organiziranje rada i poslovanja i postignute rezultate u proizvodnji čeličnih konstrukcija i cijevnih sustava, montaži energetskih, petrokemijskih i industrijskih postrojenja, mostova i čeličnih konstrukcija te ostvarenim iznimno dobrim poslovnim i financijskim rezultatima.

3. Hidromont industrijskoj montaži d.o.o. -  za uspješno poslovanje i ostvarene financijske i poslovne rezultate u području graditeljstva i to kroz gradnju stambenih i nestambenih zgrada od temelja do krova, proizvodnju i montažu metalnih konstrukcija, te montažu industrijskih postrojenja.

4. Elektroinstalatersko monterskom obrtu, Sibinj -  za ostvarene iznimno dobre financijske i poslovne rezultate na izgradnji elektroenergetskih objekata, mreža, dalekovoda i trafostanica. Veliku pozornost posvećuje se energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije.

5. Astronomskom društvu „Gei x“ Slavonski Brod - za izniman 30-godišnji doprinos u proučavanju i populariziranju astronomije i STEM, promicanju vrijednosti i značaja tehničke kulture i suvremenih dosega znanosti uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija i znanja.

6. Književno likovnom društvu „Rešetari“ -  za poseban doprinos u kulturno-umjetničkom radu, promicanju ugleda Brodsko-posavske županije i izvan granica Republike Hrvatske kroz organizaciju likovnih izložbi i kolonija, književnih sekcija, nastupa pjesnika te drugih oblika kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.

7. Kulturno-umjetničkom društvu „TAMBURICA“ - za uspješno 50-godišnje djelovanje i izniman doprinos u očuvanju tradicije tamburaške glazbe i kulturne baštine hrvatskog naroda, te promicanje kulturnog amaterizma na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini o čemu svjedoče brojni nastupi, gostovanja i priznanja.

Uručivanje priznanja obavit će se 15. travnja 2021.g. u prigodi obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije.

Povrata na naslovnicu