MHB logo bez pozadineNaš primarni cilj ostaje pronalazak osoba nestalih u Domovinskom ratu

S obzirom na medijske napise vezano uz angažiranje Stjepana Sučića kao ugovornog djelatnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, dostavljamo priopćenje kako slijedi:

Državna službenica Ministarstva hrvatskih branitelja Ivona Paltrinieri temeljem provedenog postupka po raspisanom Javnom natječaju imenovana je od strane Vlade RH ravnateljicom Uprave za zatočene i nestale na razdoblje od četiri godine, a za svoj rad izravno odgovara nadređenom državnom tajniku i ministru.

Netočno je da je među njezinim prvim potezima angažman Stjepana Sučića, kao i da će joj na bilo koji način biti nadređeni. G. Sučić angažiran je prije njezinog imenovanja temeljem ugovora o djelu do 30. lipnja 2021. za poslove vezane uz aktivnosti pronalaženja grobišta, ekshumacije i identifikacije pronađenih posmrtnih ostataka svih stradalih, uz naknadu od 6.000 kn mjesečno.

Na poslovima vezanim uz traženje osoba nestalih u Domovinskom ratu, g. Sučić dokazao se po iznimnoj stručnosti, što su prepoznale i udruge i članovi obitelji osoba nestalih u Domovinskom ratu, koji su mu u više navrata izrazili potporu i koji s njime održavaju izvrsnu suradnju.

U mandatu g. Sučića u Upravi za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja uspostavljen je hrvatski model traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu te vjerujemo kako će i kao ugovorni djelatnik svojim znanjem i iskustvom pomoći u tom iznimno zahtjevnom i osjetljivom procesu.

Naš primarni cilj ostaje pronalazak osoba nestalih u Domovinskom ratu. Otkrivanje istine o sudbinama nestalih naša je najveća obveza prema njihovoj žrtvi i prema članovima njihovih obitelji te vjerujemo kako će g. Sučić zajedno sa svima koji sudjeluju u tom procesu i dalje davati svoj značajan doprinos.

Izvor: MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA

Povrata na naslovnicu