dan policije 2017 01Dana 29. rujna 2017. godine u Slavonskom Brodu je svečano obilježen Dan hrvatske policije i blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policije.

Svečanost obilježavanja započela je sv. misom zadušnicom u crkvi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu s početkom u 10:00 sati, koju je predvodio vlč. Davorin Anđić, policijski kapelan policijske kapelanije „Svetog Marka Evanđelista“ PU brodsko-posavske.

Po završetku sv. mise uprilićeno je polaganje vijenaca, paljenje svijeća i kratka molitva ispred zgrade PU brodsko-posavske, kod spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim policajcima tijekom Domovinskog rata.

Vijence su položili članovi obitelji smrtno stradalih policajaca, potom predstavnici PU brodsko-posavske predvođeni Ivicom Ostrunom, zamjenikom načelnika, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda, predvođeno Teom Tomas, zamjenicom gradonačelnika, predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, predstavnici Udruge specijelne jedinice policije u obrani Domovine "ŠAP", te brigadir Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Dana 4. listopada, nastavlja se sa obilježavanjem Dana policije u Sibinju (u zgradi općine Sibinj), te OŠ „I.Mažuranić“. Ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, položiti će se vijenci i zapaliti svijeće. Biti će održana pokazna vježba i prezentacija policijske opreme i tehnike u OŠ „I.Mažuranić“, a u zgradi Općine Sibinj, održati će se svečani program uz prigodne govore. U okviru programa predviđen je nastup učenika OŠ „I.Mažuranić“. Policijski službenik K. Šimić uz recital vlastitih pjesama pročitati će imena poginulih i stradalih djelatnika policije u Domovinskom ratu.

Načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić će u okviru programa uručiti zahvalnice institucijama i građanima za doprinos i dobru suradnju s policijom, te pohvalnice djelatnicima policijske uprave.

Najava događanja

Članarina za 2017.