Dan policije 2018 06Policijska uprava brodsko-posavska obilježila je 26. rujna 2018. i svečano proslavila Dan policije, blagdan Svetog Mihaela. Svečana proslava je organizirana u Općini Velika Kopanica uz doprinos i podršku načelnika Općine Ivana Meteša i suradnika. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona ispred spomen obilježja društvenog doma u Velikoj Kopanici, u znak sjećanja na stradale i poginule u Domovinskom ratu.

Prisuti su također imali priliku razgledati prezentiranu policijsku opremu, tehniku i vozila, kojim se policija koristi u svakodnevnom radu, te također pogledati atraktivnu pokaznu vježbu Interventne jedinice policije. Ovim događajima prisustvovalo je mnoštvo učenika, zajedno sa svojim nastavnicima iz osnovnih škola sa postajnog područja Postaje granične policije Vrpolje.

U nastavku proslave, u društvenom domu je održana prigodna svečana akademija, kojom prilikom su se prisutnima obratili načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, načelnik Općine Velika Kopanica Ivan Meteš i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. U okviru svečanog programa, okupljeni su se prisjetili svojih radnih kolega, pripadnika Policijske uprave brodsko-posavske, koji su dali nemjerljiv doprinos u obrani domovine, podnijeli najveću žrtvu i položili svoj život na oltar domovini. U programu su nastupili pripadnici KUD-a „Ivan Filipović“ iz Velike Kopanice, te načelnik Policijske postaje Okučani Zrinko Kapetanić, koji je prezentirao na svojstven način dio iz opusa Tina Ujevića, dok je Krešimir Šimić (policijski službenik u IJP), uz čitanje imena poginulih i stradalih radnih kolega u Domovinskom ratu, recitirao riječi iz svoje zbirke pjesama.

I ove godine, kao i prethodnih, iznimne zasluge pojedinaca nisu ostale nezamijećene. Obzirom na ostvarenu izuzetno dobru suradnju sa građanima i institucijama u prošloj godini, a koji su dali svoj doprinos i pomogli policiji, načelnik je zaslužnim uručio zahvalnice. Također je pohvalio policijske službenike i druge djelatnike policijske uprave, koji su to svojim predanim radom i zaslužili.

U nastavku obilježavanja Dana policije i blagdana Svetog Mihaela, 27. rujna 2018., ispred zgrade Policijske uprave brodsko-posavske, zamjenik načelnika policijske uprave Ivica Ostrun, položio je aranžman i zapalio lampion ispred spomen obilježja poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima – hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu.

Osim policijskih službenika i članova obitelji poginulih i stradalih policajaca, svečanom polaganju cvijeća i paljenju lampiona, prisustvovali su i predstavnici IPA PU brodsko-posavske i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, među kojima su bili Miroslav Matić, Ivica Franjić, Zvonko Tolić, Zoran Džeba, Tihomir Čengić i Željko Golubičić.

Nakon toga kapelan Policijske uprave brodsko – posavske Davorin Anđić, služio je Svetu Misu u policijskoj upravi.

Članarina za 2018.