promocija 01U novogradiškom hotelu "Kralj Tomislav" u petak 08. veljače 2019. predstavljena je druga zbirka pjesama „U šutnji pjevam“ autora Zrinka Kapetanića.

Izabrane pjesme iz zbirke koja je ugledala svjetlo dana nakon 35 godina od njegova prvijenca "Dječak u zabludi" intrpretirali su Zrinkovi prijatelji pjesnik Enes Kišević i glumac Zvonko Novosel uz pratnju Tomislava Užarevića na gitari.

Zrinko Kapetanić se zahvalio svima koji su pomogli objavu i promociju zbirke među kojima su bili i načelnici Okučana, Dragalića, Stare Gradiške i Gornjih Bogićevaca te gradu Novoj Gradiški kao i profesorici Vjekoslavi Bagarić na čiji je nagovor Zrinko i objavio drugu zbirku.

Među mngobrojnim nazočnim gostima na ovoj prekrasnoj pjesničkoj večeri, nazočili su predstavnici PU brodsko-posavske, zamjenik načelnika Ivica Kovačević i glasnogovornica Kata Nujić, gradonačelnik Grada Nove Gradiške Vinko Grgić u pratnji Vlatka Greinera, koordinatora za braniteljske i stradalničke udruge iz Domovinskog rata, saborski zastupnik Davor Vlaović, te članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Zlatan Jerković, Ivica Franjić, Zoran Džeba, Ivica Antolić, Vlado Radošić, Gordana Radošić, Dubravka Kovačić, Mato Stjepanović, Drago Matošević i Vlatko Krznarić.

Inače, Zrinko Kapetanić je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik MUP-a RH od 1991. godine, a trenutno u policijskim poslovima i zadaćama obnaša dužnost načelnika Policijske postaje Okučani. Dugogodišnji je član Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije i obnaša dužnost predsjednika Suda časti.

Foto: NG-buntovnici