Policija 01Uz predstavnike brodsko-posavske policije natjecala se još 21 ekipa

Policijska akademija MUP-a, u nedjelju 24. ožujka 2019., na strelištu Vrbovec, organizirala je 6. Otvoreno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova RH u streljaštvu „Memorijal Matko Maršić“.

Tradicionalno natjecanje u streljaštvu održava se u spomen i sjećanje na iznenada preminulog policijskog službenika Matka Maršića, a koji je veći dio svoje 20-godišnje karijere radio kao instruktor i predavač policijskih stručnih predmeta naoružanja i gađanja. Prvenstvo se sastojalo od preciznog i brzog te situacijskog praktičnog gađanja. Predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici Darko Dumendžić, Dražen Krunić i Mato Brekalo (član Suda časti naše Udruge) ostvarili su odličan rezultat, zauzevši treće mjesto u ukupnom ekipnom poretku.

Natjecatelji Policijske uprave brodsko-posavske imali su težak put do postolja jer su kroz natjecanje bili suočeni sa četiri zahtjevne staze (kombinacija praktičnog streljaštva i preciznog dijela) u kojima se od njih zahtijevala dobra preciznost gađanja uz što manje vremena, vodeći računa o kaznenim metama i strogim pravilima IPSC gađanja.

Važno je za napomenuti da se za postolje uz predstavnike brodsko-posavske policije natjecala još 21 ekipa (sedamnaest ekipa MUP-a RH, ekipa Carine, ekipa IPA-e i dvije ekipe iz Mađarske).

Policija 02