Dan BPZ 1Svečanost obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije započela je u jutarnjim satima 16. travnja 2019. polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, a istovremeno u Novoj Gradiški kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, te kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Slavonskom Brodu.

U Glazbenoj školi Slavonski Brod održana je svečana sjednica Županijske skupštine, te su tom prigodom zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama dodijeljena županijska priznanja i nagrade.

Svečanom obilježavanju Dana Brodsko-posavske županije nazočio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović general Mladen Markač, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Siniša Jurković, te generali Mladen Kruljac i Mladen Mikolčević.

Svečanosti su nazočili načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić u pratnji zamjenika Ivice Kovačevića i Ivice Ostruna, zatim brojni drugi visoki uzvanici, župani, gradonačelnici, načelnici općina, predstavnici političkih stranaka i braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, kao sastavni dio izaslanstva Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, svečanosti su nazočili predsjednik Vlatko Krznarić i tajnik Ivica Franjić.

Dan BPZ 4

Dan BPZ 2