dan udruge 2019 001U Sibinju je 11. svibnja 2019. svečano je obilježen Dan udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije i 13. obljetnica njenog osnutka.

Svečanost obilježavanja Dana UHBDRP BPŽ započela je u jutarnjim satima polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima ispred zgrade PU brodsko-posavske, a potom je nastavljena zajedničkim polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u parku u središtu Sibinja.

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća nazočili su mnogobrojni predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije, ali i uvaženi gosti, članovi policijskih braniteljskih udruga iz Vukovara, Siska, Kutine, Osijeka, Garešnice i Imotskog, predvođeni Marijanom Smernićem, predsjednikom Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske.

Vijence su također položili i dožupan Brodsko-posavske županije Damir Mirković, načelnik Općine Sibinj Josip Pavić sa suradnicima, te načelnik PU brodsko-posavske županije Antun Valić, u pratnji Marija Vujića, načelnika PP Slavonski Brod i Ivice Đakovića, načelnika PGP Slavonski Brod.

Program je potom nastavljen u društvenom domu i sportskoj dvorani u Sibinju, održavanjem sportskih natjecanja u streljaštvu, malom nogometu, šahu i beli, nakon čega su proglašeni pobjednici, a istima je prigodne nagrade i priznanja uručio Marijan Smernić, predsjednik ZUHBDRP RH.

Predsjednik UHBDRP BPŽ Vlatko Krznarić, kratko je u pozdravnom govoru rekao nekoliko riječi o udruzi i njenom djelovanju, te se potom svima zahvalio što su svojom nazočnošću uveličali svečanost obilježavanja Dana udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije i 13. obljetnica njenog osnutka.

Po završetku službenog dijela protokola, za sve nazočne je upriličen zajednički ručak uz tamburašku glazbu Tamburaškog sastava "UHBDRP BPŽ".

REZULTATI SPORTSKIH NATJECANJA

MALI NOGOMET