Kamenska 2019 02U organizaciji Udruge hrvatske policije - hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije održana je 24. lipnja 2019. u Kamenskoj kod Požege svečanost u prigodi Dana državnosti RH i prvog oružanog sukoba hrvatske policije s pobunjenim srbočetnicima.

Svečanost je započela kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Kamenskoj gdje su izaslanstva ove Udruge, te Koordinacije braniteljskih udruga grada Požege, zatim općine Brestovac, grada Požege, Požeško-slavonske županije, vojske i policije, te članica Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, položila vijence i zapalila svijeće u spomen na poginule hrvatske braniteljie. Svečanost je nastavljena u orljavačkoj kapelici gdje je župnik Lasović vodio misu zadušnicu u čast poginulih hrvatskih branitelja.

Hrvatski branitelji policije i mnogobrojni gosti okupili su se potom u Lovačkom domu LD „Psunj“ u Orljavcu gdje ih je pozdravio Zoran Renka, predsjednik požeške Udruge hrvatske policije govoreći o značenju prve akcije hrvatske policije 28. lipnja 1991. u Kamenskoj. Pozdravne riječi još su uputili Željko Grgić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske, Marijan Smernić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, te Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Požege.

U ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije ovoj svečanosti su nazočili predsjednik Vlatko Krznarić, tajnik Ivica Franjić i Zoran Džeba.

Kamenska 2019 01

Kamenska 2019 02