MOMTOvim putem pozivamo sve članove naše Udruge, ali i sve ostale građane, u koliko posjeduju bilo kakva minsko-eksplozivna sredstva ili pak zaostalo naoružanje i streljivo iz Domovinskog rata, odmah nazovite Policiju na 192 i to dragovoljno predajte policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu, naravno bez ikakvih zakonskih sankcija!

Nikako to ne nosite sami u policiju, a pogotovo nemojte pokušavati uništavati takve stvari, ili ne daj Bože negdje ih odbaciti u prirodi.

Sve su to vrlo opasne stvari kojima je odavno istekao rok trajanja i ogromna su opasnost po vas osobno, sve vaše ukućane, susjede ali i sve ostale građane! Budimo savjesni i spriječimo neželjenu tragediju!

Službeni poziv PU brodsko-posavske glasi ovako: "Građani mogu i dalje u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo, bez sankcija. Dovoljan je poziv na broj telefona 192 i ubojito sredstvo će biti preuzeto na siguran način. Više informacija o spomenutoj akciji građani mogu saznati pozivom na besplatni broj 08008892."

MOMT