MUP RHPU BRODSKO-POSAVSKA

1. Memorijal "Šimo Đamić", s kojeg će najbolje plasirani policajci i policajke ponijeti titule najspremnijih policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, održat će se 17. listopada 2019. na području Policijske uprave brodsko-posavske.

Memorijal nosi naziv u spomen na preminulog Šimu Đamića, legendarnog ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije PU brodsko-posavske "Šimini Anđeli Pakla".

Za desetak dana, znat će se tko su najspremniji pripadnici MUP-a RH. Idejni začetnik ovog natjecanja koje će se održati po prvi puta, Policijska je uprava brodsko-posavska, a za osvajanje titule najboljeg već sada se prijavilo više od pedeset policijskih službenica i službenika, koje očekuje pravi izazov. Sudionici će morati proći i kvalifikacije koje će se sastoajti od veslanja i gađanja. Tek onda slijedi finalni dio natjecanja, utrka duga između 25 i 30 kilometara, a svi sudionici trčat će u punoj policajkoj opremi, s ruksakom teškim oko 10 kilograma u kojemu će se nalaziti oprema koja im je potrebna za uspješno orijentiranje i svladavanje svih zadataka.

Od 12:00 sati, u Tomici je organizirana središnja svečanost, gdje će biti i proglašanje najboljih natjecatelja, a iz policije pozivaju sve građane, da 17. listopada svojim dolaskom uveličaju 1. Memorijal "Šimo Đamić".