obljetnica 108 30U nedjelju 28. lipnja 2015. izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije u sastavu: Željko Golubičić, Zdravko Kamenjaš, Dalibor Mirković, Đuro Keser, Mirko Cimbal, Robert Matošević, Ivica Bertović i Stjepan Vuković, predstavnik Udruge SJP "Šimini Anđeli Pakla", nazočili su na obilježavanju 24. obljetnice osnutka 108. brigade ZNG RH - Slavonski Brod, a potom i na svečanom obilježavanju 24. obljetnice ustroja Prve dragovoljačke bojne Nova Gradiška.

Cijelodnevni program svečanosti započeo je molitvom i polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, zatim kod spomenika Prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, te kod spomenika svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, kao i kod spomenika "Djevojčica" podignutog u spomen na svu poginulu djecu u Domovinskom ratu.

Nakon službenog protokola u Slavonskom Brodu, izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije također je nazočilo i polaganju vijenaca u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u Novoj Gradiški, te potpisivanju Povelje o proglašenju 28. lipnja Danom hrvatskih branitelja novogradiškog bojišta. Povelja je potpisana temeljem donesene odluke udruga proizašlih iz Domovinskog rata, jedinica regionalne i lokalne samouprave Brodsko posavske županije i novogradiškog kraja.