1784 201306130357644PRIPADNICI 3. BOJNE 3. GARDIJSKE BRIGADE, NJIH OKO 1000, PROŠLI SU SVA HRVATSKA RATIŠTA. SUDJELOVALI SU U BORBAMA ZA ISTOČNU SLAVONIJU, BORBAMA NA PODRUČJU MASLENICE I ZADARSKOG ZALEĐA TE NA PODRUČJU BOSANSKE POSAVINE.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu 12. lipnja 2015. je svečano obilježena 24. godišnjica ustroja 3. bojne „Kobre" iz sastava 3. gardijske brigade „Kune" ZNG-a.

Pripadnici 3. bojne 3. gardijske brigade, njih oko 1000, prošli su sva hrvatska ratišta. Sudjelovali su u borbama za istočnu Slavoniju, borbama na području Maslenice i zadarskog zaleđa te na području Bosanske Posavine. Njih 84 izgubilo je život u Domovinskom ratu, a u spomen na njih, vijence su položili predstavnici izvršne vlasti, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima je nazočio Željko Golubičić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije sa suradnicima.