Plakat DaruvarU organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91., u petak 23. veljače 2018. godine u Pučkoj knjižnici i čitaonici u Daruvaru, biti će održana promocija knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1992.g." autora Vlade Radošića.

Knjiga je to koja na 650 stranica obuhvaća vjerodostojne izjave logoraša i dokumentaciju iz tog vremena. Knjizi je recenzent dr. sc. Natko Martinić Jerčić iz Memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata, dok je drugi recenzent mr. Tomislav Šulj.

Uredništvo knjige potpisuje zamjenik ravnatelja HDCDR prof. Mate Rupić, lekturu ravnateljica novogradiške Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik, grafičko oblikovanje Bernard Matošević i Danijel Milčić. Suradnice na knjizi su čak tri žene, članice Udruge nositelja projekta, Gordana Radošić supruga autora te Dubravka Kovačić i Katica Golubičić.

Autor Vlado Radošić ovom već drugom knjigom u nizu o logoru Stara Gradiška naglašava potrebu iznošenja podataka, brižno prikupljanih nekoliko godina, prvenstveno s ciljem da se tragedija logoraša Stare Gradiške nikada ne smije zaboraviti.

Plakat DaruvarPovrata na naslovnicu