DSC 0009Dana 24. ožujka 2015. u prostorijama Odvjetničkog ureda Šimunović u Slavonskom Brodu s početkom u 19:00 sati, održana je 5. sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ na kojoj su nazočili: Željko Golubičić, predsjednik, Robert Anton Čečatka, dopredsjednik, Tomislav Rajh, rizničar, te članovi Đuro Keser, Ivica Bošnjak, Martin Živić i Zdravko Kamenjaš, koji je ujedno vodio i zapisnik.

Svoj dolazak na sazvanu 5. sjednicu, opravdali su: Robert Matošević, dopredsjednik i Ivan Keser, tajnik udruge.

Na sjednici se raspravljalo temeljem predloženog i usvojenog Dnevnog reda:

- Usvajanje zapisnika s održane 4. sjednice Izvršnog odbora udruge

- Izvješće o sporazumnom raskidu Ugovora o zakupu poslovnog prostora između Grada Nova Gradiška i UHBDRP BPŽ, kao i sudjelovanju na Natječaju o davanju u zakup poslovnog prostora putem prikupljanja pisanih ponuda, te donošenje Odluke o odabiru najboljeg ponuditelja za poslovni prostor u ul. Zrinskih 1, Nova Gradiška (Dom Hrvatskih branitelja), od strane Grada Nova Gradiška, te s tim u svezi poduzete aktivnosti s ciljem preseljenja pokretnina u vlasništvu Udruge u novi poslovni prostor, rasprava i usvajanje

- Izvješće o dostavljenom Programu razvoja civilnog društva Grada Nova Gradiška za 2015.g. iz kojeg je vidljiv ukupan iznos za programe i ostale troškove osigurane za rad naše Udruge u Gradskom proračunu za 2015. godinu, rasprava i usvajanje

- Izvješće o raskidu VIP Ugovora o preplatničkom odnosu za „Homebox/Officebox“ (fiksni telefonski broj), rasprava i usvajanje

- Izvješće o izradi službenih mail adresa za dužnosnike Udruge, te vođenju web i facebook stranice Udruge, rasprava i usvajanje

- Izvješće o izradi spomen obilježja-ploče Ivanu Kovaču u PPRP Slobodnica, rasprava i usvajanje

- Izvješće o aktivnostima dužnosnika i članova UHBDRP BPŽ u proteklom periodu (od održane 4. sjednice IO), te rasprava i usvajanje

- Aktivnosti udruge u narednom razdoblju, sugestije i prijedlozi

- Različito

Nakon rasprave, jednoglasno usvojena ostavka dopredsjednika udruge Roberta Matoševića, koju je podnio na dužnost dopredsjednika i člana Izvršnog odbora udruge, te je za novog dopredsjednika jednoglasno izabran član Izvršnog odbora Đuro Keser, a na upražnjeno mjesto novog člana Izvršnog odbora jednoglasno je izabran i kooptiran Miroslav Matić.

Na sjednici je također donesena odluka o provođenju humanitarne akcije za dvije obitelji hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata koji su uputili zamolbu udruzi za pomoć, od kojih je jedan još uvijek aktivni policijski službenik PP Slavonski Brod, dok je drugi razvojačeni pripadnik policije iz Petlovca u Baranji.