fixed background image joomla

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara (1991.-2019.)

Vukovar 2019 1Mirno i dostojanstveno obilježena je 28. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine.

Središnji dio programa „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ započeo je u 10:00 sati u dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana gdje je komemoracijski program vodio glumac Darko Milas, a pjesmom ga je dostojanstveno uveličala Klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice.

Po završetku prigodnog programa, formirana je "Kolona sjećanja" koju su i ove godine predvodili hrvatski branitelji Vukovara skupa s članovima obitelji poginulih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara. Potom su se Koloni sjećanja priključivali ostali građani skupa s predstavnicima državnih, regionalnih i lokalnih vlasti.

Među mnogobrojnim hrvatskim braniteljima iz cijele Republike Hrvatske u "Koloni sjećanja" su sudjelovali i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Poziv na 4. Likovno-literarnu večer hrvatskih branitelja

Likovna 2019Pozivamo sve zainteresirane hrvatske braniteljice / branitelje s područja Brodsko-posavske županije koji se bave likovnim ili pjesničkim stvaralaštvom, neka nam se pridruže na 4. Likovno-literarnoj večeri hrvatskih branitelja.

4. Likovno-literarna večer biti će održana u predbožićnom ozračju petak, 20. prosinca 2019. u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu s početkom u 18:00 sati.

Prijaviti se možete na mob.: +385 91 665 43 33 ili putem e-mail adrese: udrugapolicijebpz@gmail.com

Opširnije...

U Požegi održana Izvještajna skupština ZUHBDRP RH

Godisnja ZUHBDRP 2019 37Danas je u velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije u Požegi s početkom u 11:00 sati održana Izvještajna skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske za 2018. godinu, na kojoj su u ime UHBDRP BPŽ nazočili predsjednik Vlatko Krznarić i dopredsjednik Zlatan Jerković.

Izvještajna skupština ZUHBDRP RH započela je intoniranjem državne himne "Lijepa naša Domovino" i minutom ponosne tišine u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, nakon čega se nazočnima obratio predsjednik ZUHBDRP RH Marijan Smernić, koji je i službeno otvorio skupštinu, uz ranije usuglašen prijedlog za izbor članova Radnih tijela skupštine.

Skup je uvodno pozdravio domaćin i predsjednik novoosnovane požeške policijske udruge Zoran Renka, nakon čega je skupštinu nastavio voditi izabrani predsjednik Radnog predsjedništva Edim Muratović.

Nakon verifikacije broja nazočnih delegata, predloženi Dnevni red je djelomično izmijenjen i usvojen kao takav u cjelosti. Odmah na početku, temeljem ranije zaprimljene zamolbe, u članstvo ZUHBDRP RH jednoglasno je primljena Udruga hrvatske policije, hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije, kako bi njeni predstavnici mogli pravovaljano sudjelovati u radu skupštine. Predsjednik ZUHBDPR RH je podnio izvješće o radu za 2018.g., te izvješće o financijskom poslovanju Zajednice.

Predsjednik Nadzornog odbora Zlatan Jerković podnio je izvješće o radu Nadzornog odbora koji je utvrdio kako nije bilo napravilnosti u radu, a Saša Čajsa je u ime predsjednika Suda časti Stjepana Kušena, podnio Izvješće o radu toga tijela, kojim je konstatirano kako tijekom 2018.g. nije bilo podnesenih prijava za stegovni postupak.

Opširnije...

Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika

mup hr1Raspisan je Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika

Temeljem Uredbe o pričuvnoj policiji Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika.

Planirano je angažiranje do 1800 pričuvnih policijskih službenika u Ravnateljstvu policije i policijskim upravama.

Natječaj se, temeljem članka 7. stavka 3. Uredbe o pričuvnoj policiji, raspisuje samo za bivše policijske službenike kojima je prestala služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu, na temelju sporazuma ili otkazom po vlastitoj volji.

S odabranim kandidatom za pričuvnog policijskog službenika Ministarstvo unutarnjih poslova sklapa ugovor o službi u pričuvnom sastavu policije na rok od jedne do tri godine, koji se može produljiti, ali najduže do 65. godine života.

Tekst Javnog natječaja možete pogledati OVDJE.

Obrazac prijave na Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika

Opširnije...

Kolona sjećanja u Vukovaru, 18. studenog 2019.

vodotoranjOBAVIJEST ČLANOVIMA UDRUGE

Temeljem Odluke Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ, naši članovi će i ove godine sudjelovati u "Koloni sjećanja" u ponedjeljak, 18. studenog 2019.g. u herojskom gradu Vukovaru.

Sukladno Odluci, pozivamo sve zainteresirane članove Udruge i članove njihovih obitelji, neka se pravovremeno prijave kako bi smo mogli organizirati i osigurati prijevoz na navedeno događanje.

Prijave možete izvršiti kod predsjednika Vlatka Krznarića na mob.: +385 99 271-75-90 ili +385 91 665-43-33 putem mail adrese: udrugapolicijebpz@gmail.com

Opširnije...