fixed background image joomla

U šatoru predstavljena knjiga "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991."

sator 2015 089Predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije u sastavu: Mirko Cimbal, Đuro Keser, Zdenko Josipović i Vlatko Krznarić, predvođeni Željkom Golubičićem, predsjednikom Udruge, nazočili su u petak, 23. siječnja 2015.g. u Braniteljskom šatoru u Zagrebu, Savska 66, na predstavljanju knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991." autora Vlade Radošića, dopredsjednika Udruge SJP iz Domovinskog rata „Zebre“ Nova Gradiška.

Dvodnevno putovanje u Zagreb na predstavljanje knjige i posjetu 100%-tnim invalidima Domovinskog rata, koji već gotovo 100 dana prosvjeduju, organizirano je u suradnji Udruge specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata "Zebre" Nova Gradiška i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Uz mnogobrojne uzvanike, hrvatske branitelje i invalide Domovinskog rata, promociji knjige su nazočili Đuro Glogoški, jedan od organizatora prosvjeda 100%-tnih invalida Domovinskog rata, prof. dr. Zvonimir Šeparović, ratni ministar vanjskih poslova RH, a naknadno i ministar pravosuđa RH i predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva.

Svim hrvatskim braniteljima nazočnim na predstavljanju knjige Vlade Radošića, posebno je bilo drago što je istom nazočio i Vlado Marić, bivši predsjednik Savjeta za ratne veterane pri Uredu predsjednika RH, a koji je ujedno i počasni član Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Sudjelovanje UHBDRP BPŽ na promociji knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991."

PromocijaU petak, 23. siječnja 2015. s početkom u 17:00 sati u "Braniteljskom šatoru" u Zagrebu, Savska ulica br. 66, organizirana je promocija knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991.",

Autor knjige je Vlado Radošić, inače pripadnik ratne postrojbe MUP-a iz Domovinskog rata, pod nazivom Specijalna jedinica policije "ZEBRE" Nova Gradiška.

Na promociji knjige će uz ostale hrvatske branitelje nazočiti i nekoliko predstavnika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, predvođenih predsjednikom Željkom Golubičićem.

Promocija knjige je organizirana u suradnji članova Udruge specijalne policije "ZEBRE" iz Nove Gradiške i braniteljskih udruga "100% za Hrvatsku".

Opširnije...

15. siječanj - Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Hrvatska zastavaMeđunarodno priznanje Hrvatske je postupno uslijedilo nakon proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske 25. lipnja 1991.

Istog dana razdruživanje je proglasila i Slovenija i sljedeći dan su se novosamostalne države uzajamno priznale.

Paralelno je tekao proces razdruživanja Sovjetskog Saveza, gdje su prednjačile baltičke države i Ukrajina, koje su priznale Hrvatsku tokom 1991, a od njih prva Litva. Te su države u to doba i same bile tek djelomično priznate.

Od općepriznatih zemalja Hrvatsku je prvi priznao Island, 19. prosinca 1991. Island je također prvi priznao i baltičke republike: Litvu, Latviju, Estoniju.

Istog dana je Njemačka objavila priznanje koje je međutim trebalo stupiti na snagu 15. siječnja 1992. Priznanje su najavile i Italija, Švedska i Vatikan. Vatikan je priznao Hrvatsku 13. siječnja, a San Marino 14. siječnja.

Dana 15. siječnja 1992. Hrvatsku je priznalo svih 12 tadašnjih članica Europske Unije, te još i Austrija, Kanada, Bugarska, Mađarska, Poljska, Malta, Norveška i Švicarska. Sljedećeg dana uslijedilo je priznanje još zemalja, a do kraja siječnja Hrvatsku su priznale 44 države.

Nadnevak 15. siječnja se obilježava kao spomendan - Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Opširnije...

Održana 4. sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ

DSC 0002U prostorijama udruge u Novoj Gradiški, 9. siječnja 2015. godine s početkom u 17:00 sati, održana je 4. sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Željko Golubičić, a istoj su nazočili dopredsjednici Robert Anton Čečatka i Robert Matošević, Tomislav Rajh, rizničar, te članovi I.O. Đuro Keser (vodio zapisnik), Ivica Bošnjak i Martin Živić. Uz navedene članove I.O. sjednici su nazočili Mirko Cimbal i Ivica Bertović, članovi Nadzornog odbora, te Vlatko Krznarić, Zvonko Čulina i Vlado Radošić, članovi udruge.

Na samom početku sjednice, nakon usvajanja opsežnog dnevnog reda, pristupilo se raspravi i usvajanju zapisnika s održane 3. sjednice Izvršnog odbora, a potom se prešlo na 2. točku, koja je obuhvaćala Izvješće o prihodima i rashodima te vođenju knjigovodstvenih evidencija UHBDRP BPŽ za razdoblje od 01.01.2014.g. do 31.05.2014.g., te analiza i usvajanje istog.

Točka 3. je obuhvatila Financijsko izvješće ZUHBDRP RH za 2014.g. u svezi održanih 4. Sportskih igara u Sl. Brodu, te je nakon detaljne analize i jednoglasno usvojena.

Pod 4. točkom dnevnog reda je predsjednik Željko Golubičić podnio Izvješće o izradi spomen obilježja-ploče Ivanu Kovaču u PPRP Slobodnica, kojim je upoznao nazočne o pokrenutoj inicijativi za izradu spomen obilježja poginulom suborcu, koje imamo namjeru izraditi i postaviti u Postaji prometne policije Slobodnica, a čiju realizaciju izrade dokumentacije je preuzela pridružena članica Katica Golubičić. Nakon rasprave, izvješće je jednoglasno usvojeno.

Opširnije...

Aktivna facebook stranica UHBDRP BPŽ

facebook logoPoštovani članovi udruge i cijenjeni posjetitelji web stranice UHBDRP BPŽ!

U svrhu što kvalitetnijeg informiranja svih naših članova, ali i šire javnosti, 6. siječnja 2015. godine pokrenuli smo facebook stranicu naše udruge pod nazivom "Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ".

Uz našu službenu web stranicu, koja se nalazi na adresi: www.udruga-policije-bpz.hr, gdje možete pratiti sve službene objave i obavijesti udruge, na pokrenutoj facebook stranici, također možete pratiti događanja iz rada i djelovanja udruge, gdje ćemo objavljivati razne objave i obavijesti, fotografije, audio i video zapise vezane uz hrvatske branitelje i Domovinski rat.

Iskreno se nadamo da ćemo na ovaj način doprinijeti kvalitetnijem izvještavanju i informiranju svih naših članova, ali također i kroz ovaj oblik informiranja želja nam je upoznati širu javnost o našem djelovanju, kao i o našim nastojanjima i aktivnostima u promicanju vrijednosti Domovinskog rata i hrvatskih branitelja.

Opširnije...