fixed background image joomla

U Pakracu je "Mimohodom pobjednika" obilježena 28. obljetnica početka Domovinskog rata i obrane Republike Hrvatske

pakrac 2019 01U subotu 2. ožujka 2019. u Pakracu je održan „Mimohod pobjednika“ u kojem su,u nepreglednoj koloni, sudjelovali brojni sudionici tadašnjih turbulentnih događanja, pristigli iz raznih dijelova naše domovine, na čelu s predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolindom Grabar – Kitarović, među kojima je bilo i 20-tak članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, predvođenih predsjednikom Vlatkom Krznarićem i dopredsjednikom Zlatanom Jerkovićem.

Na ovogodišnju obljetnicu, u Pakrac su u društvu članova Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, doputovali i Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, te Darko Tomić, predstavnik Udruge Specijalne jedinice policije u obrani Domovine MUP-a RH Slavonski Brod.

Bio je ovo središnji čin obilježavanja 28. godišnjice napada na Policijsku postaju Pakrac što se smatra prvim oružanim sukobom hrvatskih regularnih snaga s pobunjenim Srbima koji su 1991. godine razoružali 16 policajaca hrvatske nacionalnosti i zauzeli policijsku postaju, taj događaj se ujedno uzima kao početak Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj, odnosno kao početak obrane voljene nam Domovine.

Opširnije...

Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini

kadeti 2 8003557820Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini.

Planira se upis 750 polaznika/polaznica u program koji će započeti 9. rujna, a polaznice/polaznici će se po završetku ovog programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova  (policijske uprave odnosno ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Opširnije...

U Novoj Gradiški potpisani Ugovori o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata udruga

Ugovori NG 1U Velikoj vijećnici Grada Nova Gradiška u nazočnosti Ivane Trupine i Borislava Vidošića, zamjenika gradonačelnika Vinka Grgića, te Mihaele Đeraj, voditeljice Odsjeka društvenih djelatnosti, u četvrtak 28. veljače 2019.g. svečano je potpisano 38 Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za 103 programa udruga s područja Grada Nova Gradiška u tri kategorije; kultura, zdravstvena skrb i skrb za obitelj i djecu, socijalna samoposluga i Domovinski rat u ukupnom iznosu od 504.400,00 kn.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije kandidirala je putem raspisanog Javnog natječaja od strane Grada Nova Gradiška, dva projekta pod nazivima "Obilježavanje obljetnica proisteklih iz Domovinskog rata" i "Memorijalni malonogometni turnir „Josip Jović-Aržano“.

Oba projekta su prošla na natječaju i kao takvi su prihvaćeni od strane Grada Nova Gradiška, a za njihovu provedbu, UHBDRP BPŽ je odobren iznos u visini 6.000,00 kn.

U ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, predsjednik Vlatko Krznarić je potpisao Ugovor dodjeli financijskih sredstava s Gradom Nova Gradiška, temeljem kojeg će odobrena sredstva biti namjenski utrošena za navedene projekte.

Opširnije...

Predstavnici UHBDRP BPŽ na radnom sastanku kod načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Antuna Valića

P2210056Sukladno dosadašnjoj pozitivnoj praksi, u Slavonskom Brodu je 21. veljače 2019.g. održan radni sastanak načelnika PU brodsko-posavske Antuna Valića i njegovog zamjenika Ivice Kovačevića s predstavnicima Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, koju su ovom prigodom predstavljali predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednik Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić i član Izvršnog odbora Ivica Đaković, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska.

Tijekom sastanka predstavnici Udruge su upoznali načelnika Antuna Valića i zamjenika načelnika Ivicu Kovačevića s kadrovskim promjenama koje su početkom godine napravljene na održanoj Izvanrednoj skupštini UHBDRP BPŽ, nakon čega su im prezentirali Plan aktivnosti i kalendar obilježavanja značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, koje će Udruga provoditi tijekom godine.

Načelnik Antun Valić je u svom izlaganju čestitao svim članovima Udruge na dosadašnjem kvalitetnom i predanom radu, ali i na promicanju istine o Domovinskom ratu. Dao je također bezrezervnu podršku novoizabranom vodstvu Udruge, te je poželio puno uspjeha u budućem radu i provođenju planiranih aktivnosti.

Istaknuo je potom, kako je PU brodsko-posavska uvijek do sada imala vrlo dobru suradnju sa svim udrugama hrvatskih branitelja proisteklim iz Domovinskog rata, što će svakako i ubuduće biti praksa, a prvenstveno s braniteljskim udrugama koje okupljaju bivše, ali isto tako i sadašnje pripadnike MUP-a RH.

Opširnije...

Podnošenje zahtjeva za izradu članske značke Udruge

Znacka2Ovim putem obavještavamo i ujedno pozivamo sve aktivne članove, koji su zainteresirani za izradu članske značke UHBDRP BPŽ, neka podnesu ZAHTJEV za izradu iste.

Članska značka će biti izrađena isključivo na osobni (pismeni) zahtjev svakog pojedinog člana, na propisanom obrascu Udruge. Pravo na člansku značku s pripadajućim etuijem, imaju svi aktivni članovi Udruge, koji ispunjavaju uvjete propisane Statutom i u skladu s Pravilnikom o članskoj znački i članskoj iskaznici, uz plaćanje troškova za izradu iste. O opravdanosti svakog podnešenog zahtjeva, odluku u konačnici donosi Izvršni odbor UHBDRP BPŽ.

Sve informacije možete dobiti na mob: 099/ 271-7590 ili 091/ 665-4333 (Vlatko Krznarić, predsjednik) ili 098/ 760-733 (Ivica Franjić, tajnik) ili putem elektronske pošte: udrugapolicijebpz@gmail.com

KLIKNI OVDJE ZA PREUZIMANJE ZAHTJEVA -

- PRAVILNIK O ČLANSKOJ ZNAČKI I ČLANSKOJ ISKAZNICI -

UPUTE ZA POPUNJAVANJE: Kod podnošenja zahtjeva potrebno je popuniti samo osobne podatke u gornjem dijelu obrasca, dok će svaki član prilikom preuzimanja potpisati Izjavu i potvrdu o preuzimanju članske značke. Zahtjev nakon popunjavanja možete dostaviti osobno ili putem elektronske pošte: udrugapolicijebpz@gmail.com

Opširnije...

Zanimljive fotke

Članarina za 2019.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta

Plan aktivnosti