in Vijesti
Kreirano: 10 Rujan 2021

DSC 02011Hrvatski policajci i policajke iskazanim su vještinama na natjecanju 3. Memorijal "Šimo Đamić - Štit Domovine - Vukovar 1991.-2021." dokazali da su dostojanstven i častan štit Domovine i svih njenih građana

Danas, 10. rujna, u organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske i podršku Ravnateljstva policije, održano je natjecanje policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom 3. Memorijal „Šimo Đamić – Štit Domovine – Vukovar 1991.-2021.“.

Uoči 30. obljetnice pada Grada Vukovara, natjecanje je održano na vukovarskom području u sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata.

68 natjecatelja, od čega 51 policajac i 7 policajki, četiri veterana specijalne policije, tri vojnika i tri pripadnika slovenske policije prošli su zahtjevnu stazu dugu 35 kilometara, uz 10 kilogramski teret te provođenje složenih vojno-policijskih zadaća, po šumskim i poljskim putevima od Lovasa do Vukovara, kojima su prije 30 godina kročili branitelji Lijepe naše, putevima na kojima su položili svoje živote na oltar Domovine.

Tim putevima kročili su i brojni hrvatski policajci, a među njima i Šimo Đamić, legendarni zapovjednik Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, i time osvjedočili svoju važnu ulogu u uspostavi slobodne i neovisne Hrvatske.

Vodeći brigu o poštivanju epidemioloških preporuka, na cilju podno Vukovarskog vodotornja upriličen je prigodni završni program, kojom prilikom su uzvanici i posjetitelji mogli uživati u izvrsnom nastupu policijske klape Sveti Mihovil iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, skoku padobranca sa zastavom i demonstraciji borilačkih vještina pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko.

O P Š I R N I J E