12 ŽUPANA I ZAMJENIKA ŽUPANA U BRANITELJSKOM ŠATORU U SAVSKOJ 66

in Vijesti
Kreirano: 28 Siječanj 2015

Photo 01Danas braniteljski šator u Savskoj 66, nakon sastanka Hrvatske zajednice županija posjetili su hrvatski župani na čelu sa gospodinom Tomislavom Tolušićem županom Virovitičko-podravskim i predsjednikom Hrvatske zajednice županija, koji je pozdravio hrvatske branitelje prosvjednike i članove njihovih obitelji i zahvalio riječima: "Da nije bilo vas hrvatskih branitelja, ne bi bilo niti nas i Hrvatske". Župan požeško-slavonski gospodin Alojz Tomašević, dragovoljac Domovinskog rata i umirovljeni brigadni general HV pozdravio je nazočne riječima: "Domovina je nastala zato jer smo mi to učinili, mi smo ju obranili, a sada Domovinu moramo zajednički izgraditi."

Đuro Glogoški zahvalio je županima na podršci koju su iskazali prosvjednicima: "Iskreno nam je žao što ovdje nisu svi župani jer sve su to hrvatske županije . Sve one mojaju voditi skrb i brigu o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. Evo 25 godina je prošlo, 5 godina Domovinskog rata, 20 godina nažalost nije bilo dovoljno da se uredi država. Ono što smo ostali dužni budućim generacijama jest to da uredimo hrvatsku državu, onako kako to treba biti za svakog onog koji želi živjeti u hrvatskoj državi, a ne da nam mladost, naša budućnost odlazi iz svoje države. Oni koji su dali svoje živote, svoje dijelove tijela, svoje zdravlje učinili su to da imamo budućnost u Hrvatskoj, svi mi i oni koji to žele.

Hvala vam na podršci, ustrajat ćemo do ispunjenja naših zahtjeva a oni su jasni. Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji moraju imati mjesto u društvu, a Domovinski rat mora imati svoje mjesto u povijesti kao Domovinski obrambeni rat, jer znamo da je izvršena agresija na Republiku Hrvatsku. Hvala vam još jednom svima."

Braniteljski šator u Savskoj 66 posjetilo je 12 župana i zamjenika župana:

Tomislav Tolušić, župan virovitičko-podravski;
Ivo Žinić, župan sisačko-moslavački;
Zoran Vidović, zamjenik župana međimurske županije;
Alojz Tomašević, župan požeško-slavonski;
Ivan Vučić, župan karlovački;
Nikola Dobrosavić, župan neretvansko-dubrovački;
Danijel Marušić, župan brodsko-posavski;
Božo Galić, župan vukovarsko-srijemski;
Goran Pauk, župan šibensko-kninski;
Luka Brčić, zamjenik župana splitsko-dalmatinski;
Dragan Tomljenović, zamjenik župana zagrebačke županije
Stipe Zrilić, župan zadarski
i Zlatko Ževrnja, župan Splitsko-Dalmatinski

Izvor fotografija Facebook: Zorica Gregurić

Izvorni članak:http://www.viktimologija.com.hr/

NA VRH