U šatoru predstavljena knjiga "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991."

in Vijesti
Kreirano: 24 Siječanj 2015

sator 2015 089Predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije u sastavu: Mirko Cimbal, Đuro Keser, Zdenko Josipović i Vlatko Krznarić, predvođeni Željkom Golubičićem, predsjednikom Udruge, nazočili su u petak, 23. siječnja 2015.g. u Braniteljskom šatoru u Zagrebu, Savska 66, na predstavljanju knjige "Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991." autora Vlade Radošića, dopredsjednika Udruge SJP iz Domovinskog rata „Zebre“ Nova Gradiška.

Dvodnevno putovanje u Zagreb na predstavljanje knjige i posjetu 100%-tnim invalidima Domovinskog rata, koji već gotovo 100 dana prosvjeduju, organizirano je u suradnji Udruge specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata "Zebre" Nova Gradiška i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Uz mnogobrojne uzvanike, hrvatske branitelje i invalide Domovinskog rata, promociji knjige su nazočili Đuro Glogoški, jedan od organizatora prosvjeda 100%-tnih invalida Domovinskog rata, prof. dr. Zvonimir Šeparović, ratni ministar vanjskih poslova RH, a naknadno i ministar pravosuđa RH i predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva.

Svim hrvatskim braniteljima nazočnim na predstavljanju knjige Vlade Radošića, posebno je bilo drago što je istom nazočio i Vlado Marić, bivši predsjednik Savjeta za ratne veterane pri Uredu predsjednika RH, a koji je ujedno i počasni član Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Na predstavljanju knjige, autor Vlado Radošić govori o ratnim strahotama i stradanjima, iznosi činjenice i dokaze o činjenim torturama i mučenjima, koje su tijekom 1991. godine u logoru Stara Gradiška trpjeli zarobljeni hrvatski branitelji i nesrpsko stanovništvo s područja zapadne Slavonije, drugih dijelova Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, te navodi imena svih mučitelja koji su činili sva ta zlodjela.

Po završetku predstavljanja knjige, svi nazočni hrvatski branitelji sudjelovali su u organiziranoj zajedničkoj molitvi, nakon čega je Braniteljski šator u vrlo kratkom vremenu "prenamijenjen" u spavaonicu.

Kako je riječ o prekaljenim vojnicima i policajcima, članovima naših udruga nije bio nikakav problem u društvu ratnih prijatelja, braće i sestara po oružju, prespavati jednu noć na podu u vrećama za spavanje, kao što je bilo uobičajeno činiti ratnih godina.

U subotu, 24. siječnja 2015.g. oko 12:00 sati, "gradiščani" i "brođani", puni dojmova napuštaju Zagreb i Savsku 66, a dio atmosfere dvodnevnog druženja naših članova s 100%-tnim invalidima Domovinskog rata možete vidjeti iz priložene fotogalerije.

NA VRH