Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu izradili kontejnersko stambenu jedinicu za stradalnike potresa na Banovini

in Vijesti
Kreirano: 09 Veljača 2021

UceniciUčenici Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu izradili kontejnersko stambenu jedinicu za stradalnike potresa na Banovini, predvođeni profesorom Antunom Đurićem, inače članom naše udruge!

Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu aktivno su se uključili u pomoć stradalnicima potresa na Banovini. U protekla tri tjedna uz pomoć svojih profesora izradili su kontejnersko stambenu jedinicu vrijednu oko 40 tisuća kuna. Donirati će ju jednoj obitelji na potresom pogođenom području.
Motivirani učenici san su svakog učitelja, ali da na praksi ovako udarnički rade, rijetko se događa. Stambeni kontejneri najpotrebniji su, pa su odluku brzo donijeli. Marko Andrić, učenik kaže kako im je dužnost pomoći.

Ucenici2- Svi su bili jednoglasni. Nije bilo dvojbe. Bilo je samo pitanje kad ćemo krenuti. Malo smo čekali materijal, ali sad ide sve po planu, kaže ravnatelj škole Luka Mladinović. A profesor Antun Đurić kućicu je, dodaje, projektirao s ljubavlju. Otprilike tri tjedna trebalo im je da posao privedu kraju.

Izazov su uspješno svladali i u kontejner ugradili stručna znanja svih smjerova koje školuju. I sve je financirano školskim sredstvima i donacijama.

Put Banovine učenički će kontejner do kraja tjedna. A komu će biti privremeni dom, odlučit će tamošnji stožer.

Izvor: HRT Magazin

 

NA VRH