Obilježena 30. obljetnica ustroja HRZ i PZO Slavonski Brod

in Vijesti
Kreirano: 04 Lipanj 2021

PZO 04U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja pripadnika HRZ i PZO Slavonskog Broda oblježena 30. obljetnica ustroja HRZ i PZO Slavonski Brod

U nazočnosti mnogobrojnih članova i predstavnika udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije, svečanost obilježavanja započela je polaganjem vijenaca i paljenem svijeća, te molitvom na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu, kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome medveda na ovom događanju bio je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije Branko Cindrić u pratnji Ivane Rugle i Ivane Majić, djelatnica Područnog ureda MHB Slavonski Brod.

Svečanost je potom prigodnim progradmom nastavljena u Domu Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, kojom prigodom je Zdravko Sajfert, predsjednik Udruge HRZ i PZO dodijelio Povelje zaslužnim pojedincima za izuzetan doprinos u radu udruge i promicanju istine o ulozi HRZ I PZO Slavonski brod u Domovinskom ratu Damiru Šmitalu, Anti Juriću, Zlatku Martiću, Željku Samarđiji i Mati Gačiću.

U ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije na ovom događanju nazočili su predsjednik Vlatko Krznarić i tajnik Ivica Franjić.

PZO 01

PZO 02

PZO 03

PZO 05