U Slavonskom Brodu održan Memorijalni malonogometni turnir "ŠIMO ĐAMIĆ - 2022"

in Vijesti
Kreirano: 19 Svibanj 2022

Memorijal 2022 01U prigodi 31. obljetnice osnutka SJP "ŠAP" PU brodsko-posavske, u organizaciji Udruge Specijalne jedinice policije u obrani Domovine MUP-a RH Slavonski Brod pod vodstvom njihovog predsjednika Andrije Živkovića - Žike, na ŠRC "Klasije" u Slavonskom Brodu održan je 18. svibnja 2022.g. Memorijalni malonogometni turnir "ŠIMO ĐAMIĆ - 2022".

Prije samog početka sportskog natjecanja, u 15:00 sati kod spomen obilježja poginulim pripadnicima SJP "ŠAP" podignutog ispred baze IJP u Podvinju položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a potom u 16:00 sati i kod spomenika preminulom zapovjedniku Šimi Đamiću u Gornjoj Bebrini.

Vijenac su prvo položili članovi obitelji poginulog ratnog zapovjednika Šime Đamića i članovi Udruge Specijalne jedinice policije u obrani Domovine MUP-a RH Slavonski Brod, a potom župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara i njegova zamjenica Marina Martić Puača, načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić u pratnji svog zamjenika Ivice Kovačevića, zapovjednika IJP Ivice Bošnjaka i glasnogovornice Kate Nujić, načelnik općine Klakar Tomislav Pendić, članovi Udruge SJP "Delta" Županja Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, te predstavnici Udruge HVIDR-a Slavonski Brod i Udruge HRZ i PZO Slavonskog Broda.

Sportski dio natjecanja održan je na ŠRC "Klasije" s početkom u 17:00 sati, gdje je odigran malonogometni turnir na kojem su sudjelovale 4 malonogometne veteranske momčadi. Nakon svih odigranih utakmica, momčadi su ostvarile slijedeći rezultat:

1. mjesto - Udruga SJP "ŠAP" Slavonski Brod
2. mjesto - Udruga SJP "Delta" Županja
3. mjesto - Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije
4. mjesto - Udruga HVIDR-a Slavonski Brod

Nakon završetka natjecanja u Domu specijalne policije na ŠRC "Poloj" upriličeno je prigodno druženje uz podjelu nagrada za najbolje ostvarene sportske rezultate, a podijeljene su i zahvalnice za pomoć u radu Udruzi SJP "ŠAP" a među dobitnicima su pomoćnik zapovjednika IJP Krešimir Šimić, zatim PU brodsko-posavska u ime koje je zahvalnicu primio njen načelnik Antun Valić i načelnik Općine Klakar Tomislav Pendić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Milan Kulić, član Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, dok je najbolji strijelac turnira Igor Bošnjak, član Udruge SJP "ŠAP" Slavonski Brod, a najbolji vratar je Željko Dikonić, član Udruge SJP "Delta" Županja.

Memorijal 2022 02

Memorijal 2022 03