Obilježena 31. obljetnica osnutka 3. bojne "KOBRE" 3. gardijske brigade „Kune“

in Vijesti
Kreirano: 12 Lipanj 2022

Kobre 2022 05Svetom misom u kapeli svete Ane u Tvrđavi Brod danas je započelo obilježavanje 31. obljetnica osnutka 3. bojne "KOBRE" 3. gardijske brigade „Kune“.

Nakon svete mise uslijedilo je polaganje vijenaca ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kod KKD "Ivana Brlić-Mažuranić", a vijence su položila izaslanstva Vlade i Sabora RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda, PU brodsko-posavske, te mnogobrojni predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici političkih stranaka.

Svečana akademija povodom 31. obljetnice osnutka ove slavne postrojbe održana je u prostorijama kluba 3. bojne 3. gardijske brigade „Kune“ u Slavonskom Brodu.

Pripadnici 3. bojne 3. gardijske brigade, njih oko 1000, tijekom Domovinskog rata prošli su gotovo sva hrvatska ratišta. Sudjelovali su u borbama za istočnu i zapadnu Slavoniju, borbama na području Maslenice i zadarskog zaleđa te na području Bosanske Posavine. Svoje mlade živote tijekom Domovinskog rata na oltar Domovine položilo je 84 pripadnika legendarnih "Kobri".

Foto: Grad Slavonski Brod

Kobre 2022 02