Održana 5. redovna sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ

in Vijesti
Kreirano: 16 Veljača 2021

5 sjednica 2021 1U prostorijama Doma HVIDR-a u Slavonskom Brodu, 16. veljače 2021.g. s početkom u 18:00 sati održana je 5. redovna sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Sjednici su nazočili: Vlatko Krznarić, Zdravko Kamenjaš, Ivica Franjić, Tihomir Čengić, Vlado Radošić, Željko Sekulić i administrativno-poslavna tajnica Dubravka Kovačić, dok su svoj izostanak opravdali: Martin Živić, Miroslav Matić i Ivica Đaković.

Usvojen je zapisnik s prethodne sjednice, nakon čega je predsjednik Vlatko Krznarić podnio izvješće o provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju, kojom prilikom je istaknuo kako određeni broj aktivnosti tijekom 2020.g. nije bilo moguće provesti, i realizirati zbog epidemiološke situacije uzrokovano zaraznom bolešću Covid-19 i zabranom javnih okupljanja. Predsjednik udruge Vlatko Krznarić je zatim podnio detaljno Financijsko izvješće o poslovanju Udruge u proteklom razdoblju. Nakon kraće rasprave sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Donesena je potom Odluka o izradi i kandidiranju planiranih Projekata za 2021.g.temeljem raspisanih Javnih poziva od strane jedinica lokalne i regionale uprave i samouprave, te Ministarstva hrvatskih branitelja, nakon čega je jednoglasno usvojen i Plan aktivnosti za 2021. godinu. Jedan od glavnih planiranih projekata je izgradnja spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima ispred zgrade PU brodsko-posavske.

Planirani termin održavanja Izvještajne godišnje skupštine je 27. ožujak 2021.g., a ista će biti održana u koliko to dozvoli trenutna epidemiološka situacija i u skladu s odlukama i mjerama Stožera Civilne zaštite RH. Sukladno navedenom, članovi UHBDRP BPŽ će tijekom godine sudjelovati u obilježavanju svih značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, a planirano je i obilježavanje Dana udruge i 15. obljetnica osnutka 22. svibnja 2021.g..

5 sjednica 2021 7

5 sjednica 2021 6