fixed background image joomla

Svečano obilježena 29. obljetnica početka oružanog otpora hrvatske policije srpskom agresoru na glinskom području

Glina 2020 1Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije nazočili su 26. lipnja 2020.g. u Glini na svečanom obilježavanju 29. obljetnice početka oružanog otpora hrvatske policije srpskom agresoru i tzv. JNA u Domovinskom ratu na glinskom području, koje je održano u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova RH, u suradnji s Gradom Glinom i Policijskom upravom sisačko-moslavačkom.

Brođani su na samom početku, ali i tijekom cijelog Domovinskog rata od 1991.-1995. uvijek među prvima išli u pomoć diljem Domovine nam Hrvatske, sve od Vukovara pa do Dubrovnika, a išli su upravo tamo gdje je "gorilo nebo i zemlja", pa tako i u napadnutu hrvatsku Glinu u lipnju 1991.g.

Tih ratnih dana u žestokim borbama hrvatske policije sa srbočetničkom bandom i zločinačkom tzv. JNA, među mnogim hrabrim hrvatskim sinovima, 14. srpnja 1991. poginuo je i hrvatski policajac PU brodsko-posavske Zvonko Mikolčević, koji je ujedno i prvi poginuli hrvatski branitelj u Domovinskom ratu s područja Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

18. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu „Mali križ - velika žrtva“ održan u Slavonskom Brodu

Mali kriz 2020 6U organizaciji Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata RH, u Slavonskom Brodu je 13. lipnja 2020. održan 18. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu - „Mali križ - velika žrtva“.

U sklopu programa ovogodišnjeg susreta, u Crkvi svetog Trojstva služena je sveta misa nakon čega su, u spomen i sjećanje na 402 poginule djece u Domovinskom ratu, zapaljene svijeće i položeni vijenci ispred spomenika „Prekinuto djetinjstvo“.

Uz roditelje poginule djece, predstavnike Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata RH, predstavnike državnog, županijskog i gradskog vrha i Ministarstva hrvatskih branitelja, na ovogodišnjem susretu sjećanja, za svu djecu, svijeće i vijenac su položili i predstavnici PU brodsko-posavske, članovi Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ predvođeni Brankom Cindrićem, među kojima su nazočili i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Vlatko Krznarić i Zdravko Kamenjaš.

Opširnije...

Premijera filma „Hrvatski anđeli rata” Jakova Sedlara

𝗨𝗹𝗮𝘇 𝗷𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗮𝗻 𝘂𝘇 𝗼𝗯𝗮𝘃𝗲𝘇𝗻𝘂 𝗿𝗲𝘇𝗲𝗿𝘃𝗮𝗰𝗶𝗷𝘂 𝘂𝗹𝗮𝘇𝗻𝗶𝗰𝗮: 091/ 22 44 250 ili 035/ 442 056

Premijera andjeli rata

Poziv na testiranje kandidatima / kandidatkinjama

natjecaj fotoPoziv na testiranje kandidatima / kandidatkinjama s područja PU brodsko-posavske za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac / policajka u 2020./2021. godini

Kandidati / kandidatkinje s područja PU brodsko-posavske koji ispunjavaju formalne uvjete za upis navedene u natječaju objavljenom 2. ožujka 2020. godine pozivaju se na selekcijski postupak koji će se odvijati:

08. lipnja 2020. godine, Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić
u Slavonskom Brodu, Trg Stjepana Miletića 12, s početkom u 8:00 sati

Kandidati / kandidatkinje koji su pozvani na selekcijski postupak doznat će klikom OVDJE.

Kandidati / kandidatkinje moraju se pridržavati točnog vremena dolaska te poštivati pravila kućnog reda navedenog mjesta selekcijskog postupka. Kandidat/kandidatkinja koji se bez opravdanog razloga ne odazove pozivu u točno vrijeme ili ne poštuje kućni red/pravila bit će isključen/a iz natječajnog postupka.

Opširnije...