fixed background image joomla

U Pakracu održane 6. sportske igre ZUHBDRP Republike Hrvatske

dsc 0055U subotu, 27. kolovoza 2016. održane su u Pakracu 6. sportske igre Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, na kojima su među mnogobrojnim učesnicima sudjelovali i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije u disciplinama: mali nogomet, šah, streljaštvo, kuglanje i belot.

Program sportskih susreta, čiji je pokrovitelj Ministarstvo branitelja RH, započeo je svečanim ulaskom udruga u Gradsku športsku dvoranu Pakrac i svečanim otvorenjem igara koje je otvorila Dragica Želimorski, majka policajca i predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja Pakraca i Lipika.

Skup su uz Miroslava Ivančića, predsjednika Udruge hrvatske policije iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik, pozdravili gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, dožupan Požeško-slavonski Ferdinand Troha, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH Marijan Smernić, izaslanik ministra branitelja Miroslav Vacek te Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, a svi su u svojim govorima istaknuli veliki značaj hrvatske policije kao prve organizirane jedinice u obrani Pakraca i Lipika.

UHBDRP Brodsko-posavske županije na 6. sportskim igrama ZUHBDRP RH, predstavljali su: Ivan Mihalj i Antun Mataić u šahu, Katica Golubičić i Mladen Ivezić u belotu, Zlatan Jerković, Ivica Franjić, Martin Živić i Mirko Cimbal u streljaštvu, Željko Golubičić, Zrinko Kapetanić, Dejan Valčić i Damir Franjković u kuglanju, dok su za malonogometnu momčad nastupali: Jozo Duspara, Zdravko Kamenjaš, Antun Ferdeber, Berislav Vardić, Tomislav Vlainić, Nenad Đaković i Domagoj Matošević.

Opširnije...

Obilježena 25. obljetnica obrane Policijske postaje Daruvar i središta grada Daruvara (19.08.1991. - 19.08.2016.)

daruvar 2016 02DARUVAR - 19. kolovoza 2016., pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Vrhovne zapovjednice oružanih snaga Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar-Kitarović, obilježen je početak Domovinskog rata u Daruvaru.

18./19.08.1991. godine malobrojni pripadnici Policijske postaje Daruvar obranili su zgradu policijske postaje, kao i središte grada od napada skupine pobunjenih Srba. Tom prilikom su nasilno odvedeni Marijan Petrovečki, Darko Petrovicki i Damir Rambousek, prvi dragovoljci koji su pristupili u pričuvni sastav policije Policijske postaje Daruvar.

Dan 19. kolovoza se obilježava kao dan kada su prvi dragovoljci pristupili pričuvnom sastavu Policijske postaje Daruvar i upravo zato je Statutom Grada Daruvara taj dan proglašen i Danom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara. 

Obilježavanje je započelo okupljanjem uzvanika i građana u dvorištu Policijske postaje Daruvar. Pucanjem iz topa Udruge Sveti Grgur iz Požege u 10:00 sati je najavljen polazak kolone sjećanja prema Trgu kralja Tomislava na kojem su ispred spomen ploča „Nestali 1991.“ zapaljene svijeće. Nakon toga se kolona uputila kino „30. svibnja“ na istom trgu gdje je održana svečanost dodjele odličja Policijskoj postaji Daruvar.

Nakon himne Republike Hrvatske i minute šutnje kojom je odana počast poginulim i nestalim hrvatskim vitezovima, nazočnima su se na početku obratili predsjednik Udruge hrvatskih policajaca branitelja Daruvara '91. Ivo Gjajić, gradonačelnik Grada Daruvara Dalibor Rohlik, izaslanik Ministarstva branitelja general bojnik Mile Ćuk, pomoćnik ministra MUP-a i njegov izaslanik Mišo Faletar, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Miro Totergeli.

Opširnije...

U Gornjim Bogićevcima obilježena 25. obljetnica početka ratnih djelovanja - 15. kolovoz 1991.

U Gornjim Bogićevcima je na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza 2016. obilježena 25. obljetnica početka ratnih djelovanja na okučanskom području, a u službenom dijelu protokola s mnogobrojnim predstavnicima braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, sudjelovao je Ivica Franjić, u svojstvu predstavnika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županie.

Opširnije...

Članovi UHBDRP BPŽ na svečanoj proslavi Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu i 21. obljetnici Vojno-redarstvene operacije "OLUJA"

Knin uvodnaČlanovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, među mnogobrojnim ostalim Udrugama, članicama Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, nazočili su 5. kolovoza 2016. godine u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu na proslavi Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i svečanom obilježavanju 21. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "OLUJA".

Za članove UHBDRP BPŽ i članove njihovih obitelji, od strane Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, organiziran je do Knina besplatan prijevoz jednim autobusom, koji je sufinanciralo Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske.

Izaslanstvo koje je sudjelovalo u službenom protokolu i ceremonijalu svečanog dijela proslave na kninskoj tvrđavi činili su Marijan Smernić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske i Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP Brodsko-posavske županije, dok su se ostali članovi Udruge priključili u nastavku vrlo lijepe i svečane proslave, koja je upriličena na centralnom trgu u Kninu, gdje se također imalo što vidjeti i poslušati.

Nakon službenog dijela protokola u Kninu, autobus s članovima UHBDRP BPŽ zaputio se prema moru u mjesto Vodice, na kratki prekrasan izlet i popodnevno kupanje, nakon čega je uslijedio povratak u večernjim satima na koncert Marka Perkovića Thompsona i ostalih izvođača, koji je upriličen na stadionu NK "Dinara" u Kninu.

Opširnije...

Zanimljive fotke

108. ide dalje...

Članarina za 2020.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta