fixed background image joomla

Obilježena 25. obljetnica tragične pogibije pripadnika PP Dalj

13925921 940376922775564 7494744074691331563 oDvadeset i pet godina prošlo je od napada na Policijsku postaju Dalj i tragične pogibije 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite. U znak sjećanja na taj dan, 1. kolovoza 1991. godine, danas, 1. kolovoza, u Dalju je održana svečanost obilježavanja obljetnice događaja, na kojoj su sudjelovali i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Željko Golubičić, Mirko Cimbal i Anto Ćutuković.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca ispred Postaje granične policije Dalj, ispred spomen obilježja tragično poginulim hrvatskim braniteljima. Vijence su svečano položili obitelji poginulih branitelja, saborska zastupnica i izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske gospođa Irena Petrijevčanin Vuksanović, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora gospodin Ivan Radić, zamjenik ministra unutarnjih poslova gospodin Davor Blažević, saborski zastupnik i izaslanik ministar branitelja gospodin Ivan Anušić ravnatelj, policije gospodin Zvonimir Vnučec, načelnik Policijske uprave osječko – baranjske gospodin Milan Baričević, predstavnici lokalne uprave i samouprave te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata i predstavnici sindikata.

Opširnije...

20. Memorijalni turnir "Josip Jović" - Aržano 2016.

dsc 0403Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije sudjelovali su u subotu 30. srpnja 2016. na 20. Memorijalnom turniru „Josip Jović“, koji se svake godine održava u Aržanu u spomen na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, koji je smrtno stradao od srbočetničke ruke na Plitvicama - "Krvavi Uskrs" 1991. godine.

Prije svečanog otvorenja odana je počast Josipu Joviću, prvoj žrtvi u Domovinskog rata, polaganjem vijenaca na njegov grob. Vijene su položili članovi obitelji Jović, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Luka Brčić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova - Davor Blažević, zamjenik ministra unutarnjih poslova uz Slobodana Marendića, ovlaštenog za obavljanje poslova načelnika PU splitsko-dalmatinske, zatim izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinske županje i predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

Na ceremoniji svečanog otvaranja nazočnima su se obratili gospodin Željko Mustapić-Jogun, u svojstvu organizatora turnira, pukovnik Ivan Mršić, izaslanik ministra branitelja, zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević i Luka Brčić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koji je i otvorio malonogometni turnir.

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević u svom obraćanju naglasio je kako je održavanje ove tradicije i uspomene na Josipa Jovića, a time i na sve žrtve Domovinskog rata, izuzetno važno zbog naše budućnosti, te je čestitao organizatoru i pohvalio njihov trud i angažman da svake godine održe ovu lijepu tradiciju koja je prerasla u druženje hrvatskih branitelja. Nakon što je izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović otvorio turnir, zamjenik ministra Davor Blažević izveo je početni udarac na prvoj utakmici nakon otvorenja.

Opširnije...

U Gromačniku održan Memorijalni turnir "Damir i Miro"

Grom 01U organizaciji NK "Sloga" iz Gromačnika održan je Memorijalni turnir "Damir i Miro" u Gromačniku. Sve je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobove Miroslava Jurjevića i Damira Turšića u čiji spomen se turir i održao, a sve je nastavljeno nogometnim turnirom na kojem su sudjelovale ekipe limača, seniora i veterana.

Turnir su započeli limači NK "Marsonia" Slavonski Brod, NK "Mladost" Sibinj , NK "Slavonac" Brodski Stupnik i NK "Sloge" Gromačnik. Najbolji u kategoriji bili su limači NK "Marsonie" koji su u završnoj utakmici pobjedili NK "Slogu" rezultatom 6:1. Najbolji igrači bili su Bumbić Gabrijel iz NK "Marsonie" i Gligić Karlo iz NK "Sloge". Treća je ekipa iz Sibinja dok je četvrto mjesto pripalo ekipi iz Brodskog Stupnika.

Nakon turnira limača započeo je turnir Veteranana kojem su nastupile momčadi UHBDRP BPŽ (Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije), "Graničar" Brodski Varoš, NK "Sloga" Gromačnik i NK "Sloga 2" Gromačnik. Najbolji među veteranima bili su NK "Sloga" koji su u finalnoj utakmici pobijedili ekipu UHBDRP BPŽ (Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije - osvojeno 2. mjesto). Za 3. mjesto borili su se NK "Sloga 2" i NK "Graničar" u kojem su pobjedu ipak odneli dečki iz NK "Sloge". Najbolji strijelac veteranskog turnira s 4 gola je Bernard Breulj iz ekipe NK "Sloga 2".

Opširnije...