fixed background image joomla

Aktivna facebook stranica UHBDRP BPŽ

facebook logoPoštovani članovi udruge i cijenjeni posjetitelji web stranice UHBDRP BPŽ!

U svrhu što kvalitetnijeg informiranja svih naših članova, ali i šire javnosti, 6. siječnja 2015. godine pokrenuli smo facebook stranicu naše udruge pod nazivom "Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ".

Uz našu službenu web stranicu, koja se nalazi na adresi: www.udruga-policije-bpz.hr, gdje možete pratiti sve službene objave i obavijesti udruge, na pokrenutoj facebook stranici, također možete pratiti događanja iz rada i djelovanja udruge, gdje ćemo objavljivati razne objave i obavijesti, fotografije, audio i video zapise vezane uz hrvatske branitelje i Domovinski rat.

Iskreno se nadamo da ćemo na ovaj način doprinijeti kvalitetnijem izvještavanju i informiranju svih naših članova, ali također i kroz ovaj oblik informiranja želja nam je upoznati širu javnost o našem djelovanju, kao i o našim nastojanjima i aktivnostima u promicanju vrijednosti Domovinskog rata i hrvatskih branitelja.

Opširnije...

Radio Bljesak o obilježavanju 23. obljetnice vojno-redarstvene akcije "ŠIRINCI 92."

sirinci 2015 20U Širincima i u Rešetarima je jučer obilježena 23. obljetnica vojno redarstvene akcije Širinci 92. Poginulih suboraca i same akcije prisjetili su se branitelji, članovi Udruga proisteklih iz domovinskog rata te članovi obitelji poginulih branitelja i njihovog zapovjednika pukovnika Ivice Atlagovića.

Kod novoizgrađenog spomen obilježja u Širincima okupio se veliki broj branitelja, članova obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja te predstavnika udruga proisteklih iz domovinskog rata koji su položili vijence i zapaljene svijeće u spomen na 17 poginulih pripadnika novogradiških i brodskih postrojbi. Nakon minute šutnje , molitvu za poginule je predvodio vojni kapelan velečasni Željko Volarić.

Nazočne je u ime općine Rešetari, koja je uz odbor za obilježavanje obljetnica iz domovinskog rata bila suorganizator pozdravio načelnik Zlatko Aga koji je među ostalim zahvalio svima koji su došli i poklonili se poginulim braniteljima ali i onima koji su oslobodili Širince te dodao: Zlatko Aga.

U ime grada Nova Gradiška nazočnima se obratio gradonačelnik Željko Bigović. te rekao da se poginuli branitelji sigurno nisu borili za ovakvu Hrvatsku kakvu danas imamo nego za Hrvatsku u kojoj se drži do dostojanstva i poštovanja hrvatskih branitelja i nastavio: Željko Bigović.

Vijećnica županijske skupštine Ružica Vidaković dugi niz godina se odaziva na obilježavanje akcije Širinci a za vrijeme dok je bila zamjenica župana za društvene djelatnosti pomogla je izgradnju spomen obilježja. Skromno je rekla da je njen doprinos samo mala kockica u mozaiku sastavljenom od roditelja poginulih branitelja, suboraca iz svih udruga proisteklih iz domovinskog rata ali i općina Okučani, Rešetari i Gornji Bogićevci i dodala: Ružica Vidaković.

Opširnije...

Dopis novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata Agenciji i Vijeću za elektroničke medije

govor mrznjeJAVNO POTICANJE NA NASILJE I GOVOR MRŽNJE PREMA HRVATSKIM BRANITELJIMA UPUĆENO IZ NOVE GRADIŠKE

Sve udruge hrvatskih branitelja i stradalničke udruge proistekle iz Domovinskog rata s novogradiškog područja, od kojih neke djeluju i na području Brodsko-posavske županije, uputile su Agenciji i Vijeću za elektroniče medije dopis vezano za javno poticanje na nasilje i mržnju prema hrvatskih braniteljima, upućeno iz Nove Gradiške.

Za nepovjerovati je čime se sve služe pojedinci određene skupine ljudi, u svojim "prljavim" radnjama, te nastojanjima diskreditiranja i sve učestalijim pokušajima omalovažavanja braniteljske populacije, što graniči gotovo s ludošću. Neka im je dragi Bog u pomoći!

Na takvo što izrečeno, mi hrvatski branitelji jednostavno nemamo riječi, osim konstatirati da su svi ovakvi pojedinci i skupine, koji javno iskazuju ogromnu mržnju prema hrvatskim braniteljima, zavrijedili procesuiranje i osudu nadležnih institucija, ali svakako su zaslužili i osudu šire društvene zajednice.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije je supotpisnica dopisa, kojeg Vam prenosimo u cijelosti:

Opširnije...

23. OBLJETNICA AKCIJE 'ŠIRINCI '92.'

sirinci 2015 05REŠETARI / ŠIRINCI - U Širincima je danas obilježena 23. obljetnica vojno redarstvene akcije "Širinci 92". U 10:30 položeni su vijenci kod spomen obilježja u Širincima i održana prigodna komemoracija u spomen na poginule hrvatske branitelje u ovoj akciji, a sa svečanošću obilježavanja nastavljeno je od 11:30 u Rešetarima.

Akcija je počela 30. prosinca 1991. godine, a završila 03. siječnja 1992. godine.

Tijekom borbenog djelovanja poginuli su hrvatski branitelji Davorin Cvitković, Mladen Kovačević i Domagoj Vukšić iz Nove Gradiške,Stjepan Pohl iz Bodovaljaca, Mladen Kovačević iz Podvrškog, Zdravko Hodak, Ljubomir Dakić iz Davora, Tihomir Dautović iz Gunjavaca i Marijan Marijanović iz Ljupine.

U akciji je poginuo zapovjednik Druge bojne 121. brigade Hrvatske vojske Ivan Atlagović koji je Odlukom predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana posmrtno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te posmrtno dobio čin pukovnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Opširnije...

Imaju li branitelji razloga za prosvjed?

miklenicKomentar - Ivan Miklenić, glavni urednik tjednika "Glas Koncila"

- Više je nego dovoljno razloga da hrvatski branitelji ne mogu biti zadovoljni svojim tretmanom u hrvatskom društvu. Oni, kao i svi hrvatski građani, imaju neosporno pravo i na svoju procjenu aktualne državne politike i biti zabrinuti za sudbinu države za koju su se borili, oslobođeni svake stranačke politike i svakoga politikantstva.

Veliku tugu i tjeskobu pobuđuju hrvatski ratni invalidi I. kategorije koji su, premda su onesposobljeni za samostalan život, još prošle godine, u ponedjeljak 20. listopada 2014. izišli na prosvjed u Zagrebu i odmah jasno poručili da se ne će povući dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Od početka najjasnije su artikulirali zahtjev da podnesu ostavku ili budu smijenjeni nadležni ministar, njegova zamjenica i pomoćnik. Jedna od prosvjednica, osoba 100-postotni invalid, iznenada je završila svoj život na samom prosvjedu, više je prosvjednika završilo u bolnici, a to sve potvrđuje dramatičnost i tragičnost toga prosvjeda. Suglasni sa zahtjevom hrvatskih ratnih invalida prosvjednika, legitimno, logično i najnormalnije potporu su im na razne načine pružili drugi branitelji, a podršku je iskazalo više relevantnih javnih osoba, predstavnika nekih političkih stranaka te predstavnici biskupa u ime hrvatskoga episkopata, a nije izostala ni solidarnost brojnih Zagrepčana, mladih vjernika, crkvenih pjevača... Posjet Predsjednika Republike, predsjednika Hrvatskoga sabora, kao i dva pokušaja organiziranja okrugloga stola nisu postigli nikakav uspjeh, čak ni uspostavu dijaloga. Istodobno nisu izostala nova verbalna ranjavanja hrvatskih branitelja i politikantska međustranačka optuživanja, a predsjednik Vlade javno je odbio zahtjev prosvjednika i ustvrdio: »Naša Vlada braniteljima nije oduzela niti umanjila nijedno zakonsko pravo. Jedino su mirovine veće od 5000 kuna smanjene za 10 posto.« Tako se u zemlji, u kojoj su mnoga područja društvenoga života zamagljena kaotičnošću, nameće elementarno pitanje: Imaju li branitelji uopće stvarni razlog za prosvjed?

Opširnije...