fixed background image joomla

Sahranjeni posmrtni ostaci heroja Domovinskog rata, dragovoljca HOS-a i satnika HV-a Žarka Manjkasa - Crvenkape

Crvenkapa 01U subotu 29. veljače 2020.g. uz visoke vojne počasti u Brodskom Stupniku su sahranjeni posmrtni ostaci heroja Domovinskog rata, dragovoljca HOS-a i satnika HV-a Žarka Manjkasa - Crvenkape.

Posmrtni ostaci Žarka Manjkasa - Crvenkape (1967.) identificirani su na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu zajedno s posmrtnim ostacima hrvatskih branitelja Stjepana Katića (1952.), Antuna Petričića (1968.) i Marka Kneževića (1969.), koji su pronađeni u siječnju 2020.g. u masovnoj grobnici u naselju Marinci, a koji su se 28 godina vodili kao nestali hrvatski branitelji u Domovinskom ratu.

Pred mnoštvom okupljenih hrvatskih branitelja među kojima je bio i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved, u ime mnogobrojnih dragovoljaca HOS-a, emotivnim govorom od Crvenkape se oprostio njegov zapovjednik Damir Radnić.

U ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije sahrani je nazočio predsjednik Vlatko Krznarić u pratnji članova Milana Cindrića i Željka Turine.

Opširnije...

"Plava Rapsodija" hrvatskog policajca Zrinka Kapetanića

Rapsodija 01Pred punom kazališnom kavanom policajac Zrinko Kapetanić se pokazao u sasvim drugačijem svjetlu, interpretirajući stihove hrvatskih i drugih svjetskih pjesnika

U kazališnoj kavani dvorane „Ivana Brlić Mažuranić“, u Slavonskom Brodu, jučer je održana večer poezije, pod nazivom „Plava Rapsodija“, u kojoj je sudjelovao policajac Zrinko Kapetanić (načelnik Policijske postaje Okučani). Dio naslova večeri poezije „Plava“ je nastao kao asocijacija na plavo – plavu policijsku odoru.

Zrinko se ne bavi samo policijskim poslom, već je u svoje slobodno vrijeme prava umjetnička duša, koji stvara poeziju. Godine 1984. godine objavio je zbirku pjesama „Dječak u zabludi“, a 2018. godine zbirku pjesama „U šutnji pjevam“, koja je promovirana u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu, te u Zagrebu u središnjici Matice Hrvatske, te je također promovirana više puta u Zagrebu na raznim pjesničkim udrugama i tribinama.

Sinoć je pred punom salom kazališne kavane, Silvio Stilinović interpretirao Zrinkove stihove, dok je Zrinko na svoj osebujan način prisutnima uljepšao večer stihovima naših i svjetskih pjesnika od Tina Ujevića, Dragutina Tadijanovića, Dobriše Cesarića, do renomiranih Jacquesa Preverta, Charlesa Baudelairea, Sergeja Jasenjina i drugih.

U opuštenoj atmosferi kavane Zrinko je oduševio prisutne interpretirajući antologijsku poeziju poput pjesama „Svakidašnja jadikovka“, „Pismo majci“, „Barbara“ i dr., a večer je upotpunio i glazbeni duet Tajchee i Pacha.

Opširnije...

Uplaćena financijska sredstva na račun bolnice za operaciju kralježnice 11-godišnjoj djevojčici Lei Vurušić iz Slav. Broda

LeaKao što smo i obećali, cjelokupan prihod ostvaren na održanoj humanitarnoj zabavi "Valentinovo s policijom", uplatili smo na račun bolnice za prijeko potrebnu operaciju kralježnice 11-godišnjoj djevojčici LEI VURUŠIĆ iz Slavonskog Broda.

Dobro je činiti dobro!

Uključite se i Vi svojim dragovoljnim prilogom!

Donacijski ček

Opširnije...

Dario Pavić, vlasnik tvrtke CRO-TEX iz Malina dobitniku glavne nagrade Gašparu Blažanoviću isporučio kutnu garnituru

Nagrada 04Dario Pavić, vlasnik tvrtke CRO-TEX, proizvodnja madraca iz Malina, danas je isporučio kutnu garnituru Gašparu Blažanoviću iz Slavonskog Broda, koju je sretni dobitnik osvojio na nagradnoj tomboli koja je organizirana u sklopu humanitarne zabave "Valentinovo s policijom", održane 14. veljače 2020.g. u svečanoj dvorani "Carpe Diem" u Slavonskom Brodu.

Uručenju ove vrijedne nagrade nazočio je predsjednik UHBDRP BPŽ Vlatko Krznarić, koji je čestitao Gašparu Blažanoviću na dobitku, ali se ujedno zahvalio Dariu Paviću, vlasniku tvrtke CRO-TEX, proizvodnja madraca iz Malina na sponzorstvu humanitarne zabave, koja je održana u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, a cjelokupan prihod ostvaren prodajom tombole u iznosu od 8.390,00 kn biti će doniran u humanitarne svrhe.

Ovim se putem još jednom zahvaljujemo svima koji su se odazvali pozivu na našu zabavu, te svima onima koji su kupili tombolu u pretprodaji, ali i tijekom večeri na zabavi. Zahvaljujemo se također i mnogobrojnim sponzorima koji su nam svojim materijalnim i financijskim donacijama pomogli pri realizaciji ove naše humanitarne aktivnosti. Zajedno smo ostvarili planirani cilj, čime smo još jednom potvrdili naš slogan: "DOBRO JE ČINITI DOBRO".

Opširnije...

Održana 4. redovna sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ

Sjecnica 24 02 20 03U prostorijama PGP Slavonski Brod, 24. veljače 2020.g. s početkom u 19:00 sati održana je 4. redovna sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Sjednici su nazočili: predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednici Miroslav Matić i Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, članovi Izvršnog odbora Ivica Đaković, Zdravko Kamenjaš, Martin Živić, Vlado Radošić i administrativno-poslavna tajnica Dubravka Kovačić, dok je svoj izostanak opravdao blagajnik Tihomir Čengić.

Usvojen je zapisnik s prethodne sjednice, nakon čega je predsjednik Vlatko Krznarić podnio izvješće o provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju, među kojima je posebno istaknuo održanu 4. Likovno-literarnu večer hrvatskih branitelja, te održanu vrlo uspješnu humanitarnu zabavu "Valentinovo s policijom". Potom je podneseno detaljno financijsko izvješće o poslovanju Udruge u proteklom razdoblju, a nakon kraće rasprave sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Članovi Izvršnog odbora su potom donijeli Odluku o prijemu 6 osoba u članstvo UHBDRP BPŽ, nakon čega su jednoglasno donijeli Odluku temeljem koje će na žiro račun Specijalne bolnice Arithera iz Zagreba, otvoren na ime 11-godišnje djevojčice - Lea Vurušić iz Slavonskog Broda biti uplaćena financijska donacija u iznosu =8.390,00 kn za potrebe 4. i 5. teške, ali neophodne operacije kralježnice. Ovo je ustvari cjelokupan financijski prihod ostvaren prodajom humanitarne tombole u sklopu održane zabave "Valentinovo s policijom".

Donesene su potom Odluke o izradi i kandidiranju projekata pri nadležnim institucijama, te jedinicama lokalne i regionale uprave i samouprave za 2020.g., nakon čega je jednoglasno usvojen Plan aktivnosti u narednom razdoblju. Usvojen je potom prijedlog kojim će Izvršni odbor predložiti članovima Skupštine donošenje Odluke kojom se plaćanja članarine za 2020.g. oslobađaju sve članice UHBDRP BPŽ. Izvještajna skupština UHBDRP BPŽ biti će održana u subotu 7. ožujka 2020,g, u Slavonskom Brodu s početkom u 11:00 sati. O ostalim detaljima u svezi održavanja Izvještajne skupštine, svi članovi Udruge biti će pravovremeno upoznati i pozvani na istu sukladno odredbama Statuta.

Opširnije...