fixed background image joomla

Održano 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu

marija bistrica 2019 01U nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju 6. listopada 2019. održano je 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja

Uz brojne pripadnike Hrvatske vojske, policije i hrvatske branitelje, kao i članove obitelji poginulih, nestalih, preminulih i stradalih hrvatskih branitelja, na hodočašću su sudjelovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih  snaga RH general zbora Mirko Šundov, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, predstavnici Vojnih ordinarijata, predstavnici braniteljskih udruga, među kojima je bio i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Vlatko Krznarić sa suradnicima.

Svečanom procesijom započelo je 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju, 6. listopada 2019. godine. Koncelebriranu svetu misu predvodio je vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, koji je u svojoj propovijedi istaknuo kako je vjera temelj života i otvara put ljubavi.

Nakon misnog slavlja, s početkom u 15 sati održan je se križni put na Bistričkoj kalvariji, čime je završilo ovogodišnje hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu.

Opširnije...

Za osobit doprinos i svesrdnu pomoć u radu UHBDRP BPŽ uručena zahvalnica gđi. Marijani Tomljenović

MarijanaZa osobit doprinos i svesrdnu pomoć u radu UHBDRP BPŽ, predstavnici naše Udruge, tajnik Ivica Franjić i članovi Zoran Džeba i Zvonko Tolić, u ime predsjednika Vlatka Krznarića, uručili su 3. listopada 2019. prigodnu zahvalnicu gđi. Marijani Tomljenović.

Gđa. Marijana Tomljenović, kćerka je pok. Šime Đamića, legendarnog ratnog zapovjednika SJP "Šimini Anđeli Pakla" Slavonski Brod, koja već dugi niz godina nesebično pomaže braniteljskim udrugama i braniteljskoj populaciji općenito! Hvala joj od srca na svemu što čini za hrvatske branitelje!

Opširnije...