fixed background image joomla

Održana 4. redovna sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ

Sjecnica 24 02 20 03U prostorijama PGP Slavonski Brod, 24. veljače 2020.g. s početkom u 19:00 sati održana je 4. redovna sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Sjednici su nazočili: predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednici Miroslav Matić i Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, članovi Izvršnog odbora Ivica Đaković, Zdravko Kamenjaš, Martin Živić, Vlado Radošić i administrativno-poslavna tajnica Dubravka Kovačić, dok je svoj izostanak opravdao blagajnik Tihomir Čengić.

Usvojen je zapisnik s prethodne sjednice, nakon čega je predsjednik Vlatko Krznarić podnio izvješće o provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju, među kojima je posebno istaknuo održanu 4. Likovno-literarnu večer hrvatskih branitelja, te održanu vrlo uspješnu humanitarnu zabavu "Valentinovo s policijom". Potom je podneseno detaljno financijsko izvješće o poslovanju Udruge u proteklom razdoblju, a nakon kraće rasprave sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Članovi Izvršnog odbora su potom donijeli Odluku o prijemu 6 osoba u članstvo UHBDRP BPŽ, nakon čega su jednoglasno donijeli Odluku temeljem koje će na žiro račun Specijalne bolnice Arithera iz Zagreba, otvoren na ime 11-godišnje djevojčice - Lea Vurušić iz Slavonskog Broda biti uplaćena financijska donacija u iznosu =8.390,00 kn za potrebe 4. i 5. teške, ali neophodne operacije kralježnice. Ovo je ustvari cjelokupan financijski prihod ostvaren prodajom humanitarne tombole u sklopu održane zabave "Valentinovo s policijom".

Donesene su potom Odluke o izradi i kandidiranju projekata pri nadležnim institucijama, te jedinicama lokalne i regionale uprave i samouprave za 2020.g., nakon čega je jednoglasno usvojen Plan aktivnosti u narednom razdoblju. Usvojen je potom prijedlog kojim će Izvršni odbor predložiti članovima Skupštine donošenje Odluke kojom se plaćanja članarine za 2020.g. oslobađaju sve članice UHBDRP BPŽ. Izvještajna skupština UHBDRP BPŽ biti će održana u subotu 7. ožujka 2020,g, u Slavonskom Brodu s početkom u 11:00 sati. O ostalim detaljima u svezi održavanja Izvještajne skupštine, svi članovi Udruge biti će pravovremeno upoznati i pozvani na istu sukladno odredbama Statuta.

Opširnije...

Pripreme za prvu Domovinsku duhovnu obnovu u Slav. Brodu

wen 800x445Sinoć je u Slavonskom Brodu održan radni sastanak braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavske županije na temu: Organizacija “Domovinske duhovne obnove”, koju će u Slavonskom Brodu najvjerojatnije tijekom mjeseca svibnja ove godine predvoditi pater Ike Mandurić.

Uz predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ Branka Cindrića, kao inicijatora ovog sastanka bilo je nazočno 20-tak predstavnika 8 braniteljskih udruga, među kojima je bio i predstavnik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Vlatko Krznarić.

U vrlo konstruktivnoj raspravi imenovano je Povjerenstvo koje broji 5 članova i koje ima zadatak obaviti niz pripremnih zadataka oko organizacije ovog događaja, pa je tako primjerice za kontakte s medijima zadužen kolega Vlatko Krznarić. Putem izravne telefonske linije sudionike sastanka je informirao i osobno pater Ike Madunić, a potom je bilo riječi i o odlasku branitelja na hodočašće u Međugorje.

Važno je za naglasiti kako će se uskoro u Međugorju, od 2.-5. travnja ove godine, održati Duhovna obnova za branitelje pod geslom „Bog zovne čovjeka, gdje si?” Organizatori su Bratovština marijanski zavjet za Domovinu p. Ivan Mandurić i p. Ivan Matić. O svim detaljima o tome kada će se i gdje održati Domovinska duhovna u Slavonskom Brodu pravovremeno ćemo na našem portalu informirati javnost.

Opširnije...

Popis izvučenih nagrada na zabavi "Valentinovo s policijom"

Tombole izvlacenje 1Poštovani!

Zabava "Valentinovo s policijom" u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ protekla je vrlo uspješno, no ostalo je nagrada koje nisu podignute na zabavi, jer je 345 tombola prodano u pretprodaji prije održavanja zabave, dok je ostatak tombola prodan tijekom zabave.

Dobitnika glavne nagrade, kutne garniture - dar našeg sponzora CRO-TEX Malino smo pronašli, a on je Gašpar Blažanović iz Slavonskog Broda.

Stoga vas zamoljavamo da provjerite brojeve svojih tombola i javite nam se na tel: +385 99 271 75 90 (Vlatko Krznarić) za dogovor oko preuzimanja nagrada. Svoje nagrade možete podići sve do kraja mjeseca veljače, zaključno s danom 29.02.2020.g.

Kliknite "OPŠIRNIJE" i prikazat će vam se cijeli popis nagrada.

Opširnije...

U Slavonskom Brodu održana zabava "Valentinovo s policijom"

valentinovo 2020 01U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, u petak 14. veljače 2020.g. u svečanoj dvorani "Carpe Diem" u Slavonskom Brodu, održana je humanitarna zabava pod nazivom "Valentinovo s policijom".

Među mnogobrojim posjetiteljima i gostima, na zabavi su nazočili načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić i zamjenik načelnika Ivica Kovačević, načelnik Postaje granične policije Slavonski Brod i predsjednik Međunarodnog udruženja policije - Sekcije IPA Brodsko-posavske Ivica Đaković, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije Branko Cindrić, te predstavnici i članovi Udruge 108. brigade ZNG RH, Udruge HRZ i PZO Slavonski Brod i veliki broj članova Udruge Specijalne jedinice policije u obrani Domovine MUP-a RH Slavonski Brod - legendarni "Šimini Anđeli Pakla".

Sve nazočne uvodno je pozdravio predsjednik UHBDRP BPŽ Vlatko Krznarić, koji se tom prigodom zahvalio svima koji su se odazvali na ovu zabavu, prvenstveno iz razloga što zabava prije svega ima humanitarni karakter, ali i stoga što ovakvu zabavu do sada nije organizirala niti jedna braniteljska udruga od završetka Domovinkog rata na ovamo, a sve činjenice ukazuju na to kako je organizacija ovakvog druženja vrlo zanimljiva za sve ljude dobre volje. Zahvalio se također u ime Udruge mnogobrojnim sponzorima koji su svojim darovima pomogli u prikupljanju nagrada za tombolu, ali ije uputio zahvalu i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i realizaciji ove zabave.

Tijekom večeri posjetitelji su se zabavljali, pjevali i plesali uz odličnu glazbu grupe "Oniks band", a također su imali mogućnost kupti nagradnu tombolu, čiji će cjelokupan prikupljeni iznos od prodaje biti doniran u humanitarne svrhe, o čemu ćemo pisati naknadno u posebnom izvješću.

Opširnije...