fixed background image joomla

image 4da6f88f8eb69d32fc8c2a31332Na adresu Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije nedavno su zaprimljene dvije zamolbe, kojima su pomoć zatražila dva hrvatska branitelja i dragovoljca iz Domovinskog rata, koji su se našli u vrlo teškoj materijalnoj situaciji.

Kako se naša Udruga nikada do sada nije oglušila na ovakve zamolbe za prijeko potrebnu pomoć, predsjednik Željko Golubičić s članovima Izvršnog odbora pokreće humanitarnu akciju, kako bi pomogli našim suboracima i braći po oružju, koji su se našli u vrlo teškoj životnoj situaciji. Započeta humanitarna akcija ubrzo poprima širi značaj, a uz domaće dobrotvore iz Hrvatske uključuje se i nekoliko obitelji iz Njemačke, tako da sama akcija traje vrlo kratko, a rezultat je bio više nego zadovoljavajući.

Predsjednik Željko Golubičić je na Veliki četvrtak, 02. travnja 2015. u ime UHBDRP Brodsko-posavske županije posjetio šesteročlanu obitelji Maria Grgana, hrvatskog branitelja, dragovoljca Domovinskog rata iz Petlovca u Baranji, te im uručio humanitarnu donaciju u obliku hrane, odjeće, obuće, higijenskog materijala, deterdženata i ostalih potrepština.

Humanitarna donacija je u istom obliku uručena i hrvatskom policajcu Želimiru Varvodiću iz Slavonskog Broda, samohranom roditelju, ocu dva sina, bitno narušenog zdravstvenog stanja, također hrvatskom dragovoljcu Domovinskog rata, pripadniku MUP-a od 1990. godine.

Humanitarnu pomoć iz Njemačke osobno su kombijem dovezli Ivica i Mandica Jelkić, dok je Krunoslav Zdravčević iz Osijeka pomogao u dostavljanju prikupljenih donacija na krajnje odredište.

U prikupljanju humanitarne pomoći u Njemačkoj su sudjelovali: Gordana i Mato Zeba iz Laupheima, Gordana i Christijan Sekelj iz Munderkingena, Mandica i Ivica Jelkić iz Mietingena, Andrija Mandić iz Laupheima, Andrea Rakić iz Laupheima, Silvana Perić iz Schwendina i Snježana Zeba iz Laupheima, dok su iz Hrvatske akciju pomogli svojim donacijama obitelji Filajdić, Šimunović, Čečatka i Golubičić, na čemu im se svima od srca zahvaljujemo.

Putem facebook stranice, članovima naše Udruge obratio se Mario Grgan, pa prenosimo što je napisao u svom komentaru: "Ovim putem se zahvaljujem UHBDRP BPŽ a posebno predsjedniku Željku Golubičiću, koji su mi u teškim vremenima za mene i moju obitelj pružili ruku spasa i dobrote. Prije odeređenog vremena obratio sam se gdinu. Željku za pomoć koja mi je zaista bila potrebna. Dana 02.04.2015. Željko i kolege su me posjetili te mi donirali pomoć. Dečki hvala vam na nesebičnosti i velikom srcu. Dragovoljac Domovinskog rata MARIO GRGAN."

Zanimljive fotke

108. ide dalje...

Članarina za 2020.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta