fixed background image joomla

Osnovana Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

P1170062Višegodišnja inicijativa je napokon urodila plodom, tako da je u ponedjeljak 20. lipnja 2016.g. u domu HVIDRA-e u Slavonskom Brodu i službeno osnovana je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije (KUPIDR BPŽ-e), koja okuplja gotovo sve braniteljske Udruge koje djeluju na području Brodsko-posavske županije.

Na Osnivačkoj skupštini KUPIDR BPŽ-e su pristupile slijedeće Udruge koje su registrirane na području Brodsko-posavske županije: Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, Udruga hrvatskih branitelja HRZ i PZO Slavonski Brod, Udruga Specijalne jedinice policije u obrani Domovine Slavonski Brod, Udruga veterana 3. GBR "Kune" - Ogranak Slavonski Brod, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade - Pukovnija Nova Gradiška, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata BPŽ, Udruga 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, Udruga dragovoljaca i veterana 101. BBX brigade, Udruga HVIDRA 103. brigade HVO Derventa.

Za predsjednika KUPIDR BPŽ-e jednoglasno je izabran umirovljeni brigadir Branko Cindrić, dok je za njegovog zamjenika izabran umirovljeni pukovnik Dragan Dikanović.

Dopredsjednici KUPIDR BPŽ-e su Željko Golubičić, Damir Matošević i Ivo Đogaš, tajnik je Vlatko Krznarić, a poslove rizničara će obavljati Srećko Kavka, dok su predstavnici svih ostalih članica popunili članstvo u Izvršnom odboru, Nadzornom odboru i Sudu časti.

Opširnije...

Izaslanstvo UHBDRP BPŽ u službenom prijemu kod Ante Zovaka, načelnika PU Brodsko-posavske

dsc 0016SLAVONSKI BROD - U prigodi obilježavanja 10. obljetnice osnutka Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, Ante Zovak, načelnik PU Brodsko-posavske primio je 09.06.2016. u službenim prostorijama PU Brodsko-posavske izaslanstvo UHBDRP BPŽ u sastavu: Željko Golubičić, predsjednik, Pero Lukić, predsjednik Nadzornog odbora, Vlatko Krznarić, tajnik i članovi Stjepan Kukura, Ivica Veselčić, Tihomir Čengić i Josip Ivanković.

Načelnik Ante Zovak uvodno je čestitao jubilarnu 10. obljetnicu osnutka UHBDRP BPŽ, čiji je i sam redovni član, te je naglasio kako je iznimno zadovoljan radom Udruge u provođenju svih planiranih aktivnosti i projekata. Ponudio je nadalje u svom obraćanju nazočnima svesrdnu pomoć u realizaciji planiranih projekata i aktivnosti, koja uostalom niti do sada nije izostala.

Predsjednik Željko Golubičić je u ime svih članova Udruge, načelniku Zovaku uručio prigodne poklone i zahvalnicu u znak zahvale za dosadašnju vrlo uspješnu suradnju i pomoć u radu UHBDRP BPŽ, te ga je ukratko upoznao s dosad realiziranim aktivnostima i projektima, ali i s onima čija je realizacija u tijeku ili će tek biti realizirani u narednom vremenskom razdoblju.

Opširnije...

Obilježavanje 25. obljetnice ustroja i svečani postroj legendarne 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod

U nedjelju, 26. lipnja 2016. na Korzu u Slavonskom Brodu, s početkom u 10:00 sati postrojiti će se bivši pripadnici legendarne 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod.

108. brigada ZNG RH je ustrojena 28.06.1991. u selu Podcrkavlje pokraj Slavonskog Broda, a mnogi njeni pripadnici, odnosno dragovoljci su već od listopada 1990. bili evidentirani u sastavu MUP-a RH, kao pripadnici "R" sastava policije, te su imali zaduženo osobno naoružanje i streljivo. Kao takvi bili su među prvima spremni braniti Domovinu zajedno s hrvatskom policijom.

Plakat 108 FINAL

Opširnije...

Svečano postrojavanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i pripadnika Oružanih snaga RH i MUP-a

DanosZagreb, stadion NK "Zagreb", Kranjčevićeva ulica - u subotu, 28. svibnja 2016. na obilježavanju 25. obljetnice ustroja Oružanih snaga RH i Dana kopnene vojske u svečanom postroju Oružanih snaga RH iz Domovinskog rata, u prvom ešalonu su sudjelovali veterani MUP-a u čijem sastavu je nastupalo 20 pripadnika Prvog hrvatskog redarstvenika, 40 pripadnika Specijalne jedinice policije i 20 pripadnika Temeljne policije RH.

Dio ešalona iz sastava Temeljne policije činili su predstavnici Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, koje je predvodio Željko Golubičić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, dok su uz njega u svečanom postroju sudjelovali Vlatko Krznarić i Josip Ivanković, članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

U dijelu ešalona iz sastava Specijalne jedinice policije RH sudjelovali su također i članovi Udruge Specijalne jedinice policije u obrani Domovine "Šimini anđeli pakla" iz Slavonskog Broda, Ivica Prskalo, Andrija Živković, Mario Vujić i Nenad Majstorović, te članovi Udruge Specijalne jedinice policije „Zebre“ iz Nove Gradiške, Željko Kovačević, Vlado Radošić, Željko Marković, Bernard Matošević, Mato Gavran, Ivica Spiedlick, Antun Grabrić, Pero Ešegović i Nikola Milak.

Svečanost obilježavanja 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske nastavljena je u Športsko-rekreacijskom centru Jarun, gdje je uz cjelodnevni program, koji je uključio Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme OS RH i MUP-a, izložbu iz Vojnog muzeja i muzeja MUP-a te koncert Jazz orkestra OS RH. Održani su padobranski skokovi pripadnika OS RH i MUP-a, pokazne vježbe Zapovjedništva specijalnih snaga i MUP-a, te prikaz ceremonijalnih radnji Počasno-zaštitne bojne te letački program akrobatske grupe "Krila Oluje".

Ovo se prilikom želimo javno zahvaliti gosp. Marijanu Smerniću, predsjedniku Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH, što je ukazao čast i povjerenje članovima UHBDRP BPŽ, omogučivši nam da sudjelujemo u svečanom postroju veterana MUP-a RH prigodom obilježavanja 25. obljetnice ustroja Oružanih snaga RH i Dana kopnene vojske.

Opširnije...