fixed background image joomla

UHBDRP BPŽ zaprimila zahvalu obitelji Zvonka Stojanovića

Poštovani članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije!

S ovih nekoliko rečenica, želimo javno izraziti svoju duboku zahvalnost članovima UHBDRP BPŽ, a posebno dobročinitelju gospodinu Tomislavu Bašiću na brzom i efikasnom rješavanju naše zamolbe za pomoć u rješavanju smještaja studentici Meliti Stojanović.

Gospodin Tomislav je svojim humanim činom pokazao maksimalnu osjetljivost na probleme ljudi u potrebi, ali i krajnju susretljivost u rješavanju smještaja studentice Melite Stojanović, kćerke hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata Zvonka Stojanovića.

Kako njegova obitelj nije u mogućnosti školovati svoje dijete na studiju u Slavonskom Brodu, ovim dobrim djelom, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije pokazala je koliko ima sluha za pomaganjem djeci hrvatskih branitelja koja su talentirana, a kojoj obitelji nemaju mogućnosti osigurati daljnje školovanje.

Duboko smo Vam zahvalni,

obitelj Zvonka Stojanovića i teta Nevenka Grgić!

Korizma nije u odricanju nego u davanju i pomaganju ljudima u potrebi

DSC 1564Na adresu naše udruge, sredinom prošlog mjeseca stigla je zamolba gospođe Nevenke Grgić iz Zagreba, kojom moli pomoć oko smještaja u Slavonskom Brodu za svoju nećaku Melitu Stojanović, mladu studenticu menadžmenta iz Gline.

Melita je jedno od dvoje djece razvojačenog hrvatskog branitelja, pričuvnog policajca Zvonka Stojanovića iz Gline, koji je inače rodom iz Slavonskog Broda. Zvonko je prošao mnoga ratišta diljem Lijepe naše, te je uz mnogobrojne akcije hrvatske policije, sudjelovao u VRO-a „Bljesak“ i „Oluja“. Nakon mirne reintegracije, Zvonko je razvojačen, a kako je nakon rata podnio zahtjev za stambeno zbrinjavanje, dobiva kuću na korištenje u Glini gdje preseljava i trenutno živi sa svojom četveročlanom obitelji, koju uz nezaposlenu suprugu uzdržava s vrlo malim financijskim primanjima u visini 1.850,00 kn. Zvonko se dugovremeno liječi od PTSP-a i drugih „zarađenih bolesti“ na raznim ratištima tijekom Domovinskog rata.

Unatoč činjenici da je Melita Stojanović odlična učenica koja se želi usavršavati i nastaviti školovanje, njena obitelj nije joj u mogućnosti snositi troškove smještaja u Slavonskom Brodu. Predsjednik UHBDRP BPŽ Željko Golubičić, u ime naše udruge pokreće akciju i pokušava riješiti problem smještaja za dijete hrvatskog branitelja u potrebi. U vrlo kratkom vremenu, javio se Tomislav Bašić, dipl. iur. iz Slavonskog Broda, prijatelj i dobrotvor naše udruge, koji je 9. ožujka 2015. Meliti Stojanović ustupio besplatan smještaj u svom stanu, koji se nalazi centru Slavonskog Broda.

Opširnije...

Tražimo istinu, potrebno nam je zajedništvo

Pakrac 2015 2Mimohodom pobjednika od pakračke župne crkve do Aleje poginulih branitelja na Rimokatoličkom groblju u Pakracu gdje su izaslanstva državnih institucija, županije, Grada Pakraca i brojnih braniteljskih udruga položili vijence te svečanim postrojavanjem pred zgradom pakračke policije, danas je nastavljeno obilježavanje obljetnice događanja iz 1. ožujka 1991. godine kada je u Pakracu započeo Domovinski rat.

U mimohodu je sudjelovalo oko 500 branitelja, predstavnika raznih vojnih i policijskih postrojbi iz brojnih hrvatskih gradova koji su u razdoblju od 1991. do 1995. godine na ovom području sudjelovali u obrani Hrvatske, a predvodili su ih vojni i policijski generali poput Mladena Markača, Josipa Lucića, Ljube Ćesića Rojsa, Ivana Tolja, Gorana Mihalića, Tome Medveda i drugih, potom saborskog zastupnika Franje Lucića župana Alojza Tomaševića, izaslanika ministarstva branitelja, obrane i MUP-a, izaslanstva više gradova i županija.

Sve njih nakon postrojavanja pred zgradom policijske postaje najprije je pozdravio u ime organizatora Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, predsjednik Miroslav Ivančić zahvalivši im što ne prestaju dolaziti u Pakrac i tako sprečavaju da ovi značajni i časni događaji iz novije hrvatske povijesti ne padnu u zaborav. "Kažnjavaju nas zbog 1. ožujka, kažnjavaju nas zbog "Bljeska" jer kako drugačije objasniti da mladi iz Pakraca u potrazi za egzistencijom odlaze u druge krajeva Hrvatske i inozemstvo, i to nas boli", rekao je Ivančić.

U istom tonu nastavio je i pakrački gradonačelnik Davor Huška, zahvalivši raznim izaslanicima na dolasku naglasivši da ponovo ovim na obilježavanjima nema ministra branitelja, ali je po prvi put izaslanik iz kabineta Predsjednice RH, Ante Deur .
Huška je podsjetio da je Pakrac grad koji nikada nije pao i to zahvaljuje upravo braniteljima koji su stoga uvijek dobro došli u Pakrac.

Opširnije...

Brodska HVIDR-a promiče istinu o Domovinskom ratu

14248004201004935627Prolazeći pokraj Doma HVIDR-e na Plavom polju, ne možete ne primijetiti da je to prostor u kojem se uvijek nešto događa i u kojem uvijek možete nekoga pronaći. U sklopu objekta nalaze se dvorana i teretana koju koriste hrvatski ratni vojni invalidi i članovi njihovih obitelji za program rehabilitacije i održavanja svog psihofizičkog zdravlja, te uredi kojima se osim Udruge HVIDR-a Slavonski Brod koriste i druge Udruge proistekle iz Domovinskog rata (Udruga Specijalne policije „Šimini anđeli pakla“, Udruga protuzračne obrane, Udruga 108. brigade ZNG, Udruga HVIDR-a Derventa, Nezavisni dragovoljci, Udruga veterana HVO, Udruga Vojne policije) te klupski prostor namijenjen za druženje.

U prostorima Doma HVIDR-a svakodnevno radi teretana, uredi i klupski prostor, povremeno a prema potrebi koristi se dvorana za sjednice, organizaciju okruglih stolova i tribina. Dom HVIDR-a Slavonski Brod osim Udruge HVIDR-a Slavonski Brod koriste osnovne i srednje škole, zavičajni klubovi, političke stranke, udruge civilnih invalida, sportska udruženja s područja grada Slavonskog Broda i drugi kojima odgovara prostor za organizaciju različitih sadržaja.

O tome što konkretno radi i čime se bavi udruga HVIDR-a Slavonski Brod tijekom godine, razgovarali smo s Davorinom Matkovićem, predsjednikom slavonskobrodske HVIDR-e -Tijekom proteklih 10. mjeseci Udruga HVIDR-a Slavonski Brod u skladu s projektom „Hrvatski ratni vojni invalidi i život u lokalnoj zajednici“ organizirala je nekoliko tribina i okruglih stolova na temu zaštite stečenih prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz Domovinskog rata obuhvaćenih Zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji iz Domovinskog rata. Ove godine u Domu HVIDR-a održana je i svečana dodjela odličja „Red hrvatskog križa“ kojima je Predsjednik RH odlikovao članove naše Udruge koji su ranjeni na prvoj crti bojišnice u obrani suvereniteta RH. Prema projektu puno smo energije i rada uložili u organizaciju sportsko-rekreativnih druženja članova naše udruge, socijalnu i pravnu zaštitu hrvatskih branitelja, promicanje istine i očuvanju tekovina Domovinskog rata, obilježavanje obljetnica vezanih za Domovinski rat, brigom o osiguravanju uvjeta za adekvatno sudjelovanje naših članova u svim oblicima društvenog i političkog života našega grada, promicanju hrvatskih nacionalnih, povijesnih,kulturnih,gospodarskih i drugih vrednota, te promicanjem i oplemenjivanjem moralnih i etičkih vrednota hrvatskog naroda. U svakodnevnom radu Udruga HVIDR-a Slavonski Brod pomaže svojim članovima kao i svim braniteljima u pružanju pravovremenih informacija i potrebnih obrazaca vezanih za npr. stipendiranje učenika i studenata iz Fonda hrvatskih branitelja, stambenu problematiku hrvatskih branitelja.

Opširnije...

Obavijest članovima Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ

100 postoObavještavamo sve članove UHBDRP BPŽ koji su zainteresirani za odlazak na prosvjed hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata pod nazivom "100% za Hrvatsku", koji se održava u Zagrebu, Savska 66 ispred Ministarstva branitelja, neka se osobno jave u Dom HVIDRE u Slavonskom Brodu ili neka kontaktiraju Pavu Naletilića, predsjednika Udruge 108. brigade ZNG RH na tel.: 091/ 977-3108.

Autobus polazi u petak, 13.02.2015. u 8:00 sati ispred Doma HVIDRE u Slavonskom Brodu, a planirani povratak je u subotu, 14.02.2015. iza 12:00 sati.

Sa sobom obavezno ponijeti vreću za spavanje i odjenuti toplu zimsku odjeću.

Opširnije...

Primopredaja ključeva stradalničkim i braniteljskim udrugama u Novoj Gradiški

uirt01vanDanas je održan svečani sastanak stradalničkih i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s gradonačelnikom Željkom Bigovićem i dogradonačelnicom Ljiljanom Lukačević u maloj gradskoj vijećnici. Povod tome je primopredaja ključeva prostorija za udruge u novootvorenom Domu hrvatskih branitelja u Novoj Gradiški.

Sastanku je uz ostale predstavnike stradalničkih i braniteljskih udruga poisteklih iz Domovinskog rata, nazočio i Željko Golubičić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, koji je od gradonačelnika Željka Bigovića osobno preuzeo ključeve novih prostorija za rad udruge.

Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata od sada će biti na jednom mjestu u Domu hrvatskih branitelja. Pokrenuti projekt se nastavlja dalje prema dogovorenom planu na koordinaciji udruga i Grada Nova Gradiška. Tako su danas predstavnici udruga i službeno preuzeli ključeve svojih prostorija. Želja svih sudionika je da na jednom mjestu objedine svoj rad, ideje i planove za budućnost.

Gradonačelnik Željko Bigović sa svojim radnim timom želio je omogućiti svim udrugama zajednički rad i jedinstvo kakvo su imali i u Domovinskom ratu. Zahvalio se svima na dosadašnjim aktivnostima, te je ovom prilikom uz ključeve prostorija uručio i pismo upućeno svim predsjednicima i članovima udruga prositeklih iz Domovinskog rata. Naglasio je da će Grad i dalje pomagati udruge prema proračunskim mogućnostima, te da se radi na projektu uređenja fasade Doma hrvatskih branitelja, izmjene krovišta, a također i proširenja Spomen sobe 121. brigade HV-a.

Opširnije...