Vukovar plakati 2023U subotu, 18. studenog 2023.g. mnogobrojni članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije sudjelovali su u "Koloni sjećanja" u Vukovaru

Kao i proteklih godina, unatoč činjenici kako Udruga ove godine nije organizirala prijevoz autobusom, mnogobrojni članovi zaputili su se svojim vozilima u Vukovar kako bi sudjelovali u "Koloni sjećanja".

Na žalost, niti ove godine ovaj sveti dan za hrvatski narod nije protekao bez političkog prepucavanja i nadmudrivanja, na način da su se u pripremi obilježavanja 32. obljetnice stradanja herojskog grada Vukovara pojavila dva prigodna plakata, koja su očito imala za cilj napraviti nekakvu podjelu hrvatskog naroda na "ove" ili "one". Srećom, idejnim tvorcima ovakvog ružnog nauma, niti ovaj puta namjera nije pošla za rukom, a hrvatski se narod ponovo pokazao vrlo mudrim i razumnim.

Smatramo kako je sve to krajnje neprimjereno i sramotno, ali u konačnici ovogodišnja "Kolona sjećanja" pokazala je ustvari ogromno jedinstvo hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja, koji su pristigli iz svih krajeva Hrvatske. Procjene govore kako je ove godine u "Koloni sjećanja" sudjelovalo gotovo 150 000 osoba, a sve je proteklo bez ijednog incidenta.

Vukovar plakati 2023