Predsjednica 01Predsjednica Republike Hrvatske i Vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović otvorila ured u Brodsko-posavskoj županiji i održala sastanak s udrugama hrvatskih branitelja

Predsjednica Republike Hrvatske i Vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović je u utorak 9. listopada 2018. započela svoj dvodnevni posjet Brodsko-posavskoj županiji gdje je na dva dana izmjestila ured Predsjednice.

Službeni protokol je započeo u jutarnjim satima podizanjem zastave Predsjednice Republike Hrvatske i intoniranjem državne hime ispred zgrade Brodsko-posavske županije. Prije dolaska pred županiju, Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović položila je cvijeće i zapalila svijeću kod spomenika 'Prekinuto djetinjstvo' koji je podignut u spomen na 402 dječaka i djevojčica, smrtno stradalih u Domovinskom ratu u Hrvatskoj od kojih je samo u Slavonskom Brodu život izgubilo 29 djevojčica i dječaka.

Nakon prigodnog obraćanja nazočnima Predsjednica je u Privremenom uredu u zgradi Brodsko-posavske županije održala radne sastanke s predstavnicima Županije i vodstvom Grada Slavonskog Broda, a potom se susrela s prečasnim Ivanom Lenićem, dekanom Slavonskobrodskoga dekanata te predstavnicima nacionalnih manjina.

S početkom u 13:15 sati održan je radni sastanak Predsjednice s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije, s kojima je po završetku položila vijenac i upalila svijeće kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, Predsjednicu su u tradicionalnim narodnim nošnjama koje simboliziraju hrvatski narod s lijeve i desne obale rijeke Save, dočekali Ivana Marić i Martin Golubičić i pri tome joj uručili buket cvijeća u znak dobrodošlice, nakon čega su joj predstavnici KUPIDR BPŽ darovali prigodnu umjetničku sliku "Naša Predsjednica", autorsko djelo hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata Drage Matoševića iz Davora.

Predsjednica 2018.

Povrata na naslovnicu